Cu o parte din ouale ramase de la Sarbatorile Pascale am facut si acesata painica care a mers de minune la micul dejun, dar si pentru pachetel...
Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus. Dupa framantare am lasat aluatul la dospit 15 minute.
Am intins aluatul cu sucitorul intr-o foaie dreptunghiulara. Am curatat ouale fierte si le-am taiat in jumatati. Rosiile de la borcan le-am taiat in sferturi. Pe una din laturile aluatului am pus cateva jumatati de ou, paralel am pus rosii taiate, am facut sul aluatul, cu ouale si rosiile in mijloc, am mai pus un alt rand de jumatati de ou, bastonase de cascaval, am rulat aluatul pana la capat.
Am pus totul intr-o tava de chec unsa cu putin ulei. Am uns painea cu galbenus de ou, am presarat chimen si sare grunjoasa de mare. Am lasat painea sa creasca 15 mionute si am copt-o la cuptorul incins la 180 grade pentru 25-30 minute.
Lasam sa se raceasca, portionam si servim. Sa va fie de folos!!
1
aluatul de paine a avut o culoare galbena datorita galbenusurilor de ou fierte(am folosit oua de tara)
2
dupa coacere se scoate painea pe un fund de lemn si se lasa pe o parte sa se raceasca...dupa 20 minute se intoarce si pe partea cealalta. procedand astfel painea nu se lasa in mijloc din cauza umpluturii