Reteta sanatoasa de aperitiv, chiftelute de dovlecei preparate la cuptor, mult mai sanatoase decat cele prajite, asta fara a afecta gustul final.
Ingrediente simple, preparat fara prajeli, o reteta pe care ar trebui sa o incercati macar o data!
Ingrediente Reteta sanatoasa de aperitiv, chiftelute de dovlecei preparate la cuptor
Preparare Reteta sanatoasa de aperitiv, chiftelute de dovlecei preparate la cuptor
Se spala dovleceii, se curata de coaja si se dau pe razatoare: jumatate pe partea mare si jumatate pe cea mica. Se sareaza si se lasa 15 minute pana ce acestia vor elimina apa.
Intre timp se da pe razatoarea mica cascavalul si branza. Se storc bine dovleceii si se amesteca intr-un bol impreuna cu branza, cascavalul, ouale, mararul tocat marunt si usturoiul pisat. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si boia de ardei dulce (eu nu am mai adaugat sare deoarece telemeaua a fost foarte sarata). Se amesteca toate ingredientele si se adauga 2-3 linguri de faina astfel incat sa obtinem un amestec omogen bine legat.
Se formeaza chiftelute care se dau prin pesmet si se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40 minute.
Se pot servi ca atare sau cu mujdei, sos de rosii. Eu am facut tzatziki.
Cu siguranta v-ar placea si o portie de Dovlecei la Cuptor sau cateva bucati de Dovlecei pane la cuptor
Cred ca toate preparatele cu dovlecei, merg de minune cu un Sos Tzatziki