Reteta gustoasa de ciorba radauteana cu piept de pui imi mai lipsea din colectie. Eu am preparat si cu carne de curcan, cum era in reteta originala. Mai mult imi place cu piept de pui.
Ciorba radauteana a aparut in anul 1979 in restaurantul „Nordic” din Radauti. Doamna Cornelia Dumitrescu (maestru culinar) se pare ca a dorit sa-si multumeasca sotul caruia nu-i placea ciorba de burta. A reusit sa creeze o ciorba mai usoara, mai ieftina dar foarte gustoasa. Initial a folosit carne de curcan insa, din motive economice, a fost nevoita sa treaca la carnea de pui. Acum aceasta ciorba este nelipsita in meniul restaurantelor din intreaga tara.
Pentru Reteta gustoasa de ciorba radauteana cu piept de pui sunt necesare urmatoarele ingrediente: piept pui, usturoi, morcovi, ceapa, ardei, telina, oua, smantana, otet.
Iata cum se prepara Reteta gustoasa de ciorba radauteana cu piept de pui
Legumele se curata, se spala si se pun la fiert in apa rece cu sare si foile de dafin.
Dupa 10 minute se adauga la fiert pieptul de pui pe care eu l-am taiat fasii.
Pieptul de pui taiat ingrijit va arata mai estetic in ciorba decat daca ar parea niste franjuri ramase de la alta masa .
Toate ingredientele vor fierbe de aici inainte foarte repede .
Am avut grija ca fasiile de pui sa nu fie foarte fierte sa aiba forma si consistenta .
Cand legumele sunt patrunse se scot din zeamacu o paleta cu gauri .
.Acum scoateti si foaia de dafin si ceapa .
Pe mine nu ma deranjeaza Boabele de piper ramase in zeama . Au un gust delicat si sunt putin iuti.
Dumneavoastra puteti strecura zeama .
Retetele consacrate recomanda sa se aduge inapoi doar morcovul taiat marunt .
Eu am taiat cubulete marunte , morcoviisi patrunjelul , pentru consistenta ,si le-am pus inapoi in oala .
Am dat prin presa usturoiul si l-am pus in zeama .
Smantana am amestecato bine cu doua galbenusuri de ou.
Peste amestecul cu smantana am turnat incet, amestecand . zeama din oala .
Am transferat liasonul in oala cu ciorba [ in acest momet focul se reduce la minimum ]. Se amesteca .
Acriti cu otet dupa gust .
Gustati si sarati/piparati daca mai este nevoie .
La servire adugati patrunjel verde tocat , pentru prospetime si aroma.
Dintre retetele traditional romanesti, iti recomandam si Ciorba de potroace servita cu Ardei iuti in otet sau Iahnie de fasole servita cu Muraturi asortate.
Pofta buna !!!!