Reteta de Vargabeles sau budinca de taitei cu branza de vaci este o reteta incercata foarte des, renumita si apreciata de multi dintre noi.
Taitei, branza, oua - sunt cateva dintre ingredientele retetei.
Ingrediente Reteta de Vargabeles sau budinca de taitei cu branza de vaci
Preparare Reteta de Vargabeles sau budinca de taitei cu branza de vaci
Taiteii se fierb in apa cu sare "conform instructiunilor de pe plic" (mama ce imi place cand vad chestia asta la retete :P )
Ouale se amesteca cu zaharul si se mixeaza pana se omogenizeaza. Adaugam esenta de vanilie, faina si branza, iar la sfarsit, amestecand cu o lingura de lemn, stafidele.
Compozitia de branza se amesteca intr-un bol cu taieteii scursi, lasandu-se cam un sfert in compozitie de-o parte.
Intr-o tava unsa cu ulei se pune tot arsenalul de taitei amestecati cu branza, iar deasupra se stratul de branza lasat de-o parte. Eu m-am hotarat in ultimul moment sa pun si un pic de scortisoara deasupra.
Tava se da la cuptor mic pana se rumeneaste deasupra.
Dupa ce scoateti tava din cuptor lasati sa se aceasca putin pentru a se aseza mai bine compozitia, fiind si mai usor de taiat pe urma. Merge foarte bine si rece.
Budinca de paste cu cas e o alta varianta buna de budinca. Daca sunteti amatori, si reteta de Spaghete cu branza la cuptor o sa va placa!
Voi faceti Taitei de casa?