Azi este ziua micutei mele,Andreea!!!!!Bineinteles ca nu putea lipsi ''dulciurica'' de ziua ei si uite asa m-am apucat aseara de facut blatul si abia dimineata,cand micutele au fost la gradi am terminat tortuletul.
Blatul alb:
Separam ouale ,iar albusurile le batem spuma.Adaugam zaharul mixand pana spuma devine lucioasa,ca o bezea.
Galbenusurile le amestecam cu uleiul si apoi le turnam peste albusurile batute.
La sfarsit punem faina in ploaie,impreuna cu praful de copt.
Blatul de cacao:
Procedam ca si in cazul blatului alb,doar ca aici adaugam si cacaoa.
Incingem cuptorul la 180°.
Se coc cele 2 blaturi,unul alb si unul maro,in tava aragazului tapetata cu hartie de copt.
Crema:Frisca lichida o punem intr-o craticioara la foc mic.Adaugam ciocolata topita si cubul topit.Lasam sa fiarba pana incepe sa se ingroasa amestecand continuu.
Cele doua blaturi le taiem in fasii de 1 cm(eu le-am taiat de-a lungul blatului si asa au iesit mai multe fasii,dar si putin mai scurte).
Luam apoi cate o fasie alba si una maro.Le lipim intre ele cu crema.Continuam cu cate 7 fasii in primul rand.Punem crema si incepem stratul 2 de fasii,alternand culoarea,deasupra fasiei albe se pune una maro,apoi alba si continuam pana la cifra 7(atatea mi-au iesit mie,nr lor poate sa difere in functie de marimea blatului).
Deasupra punem frisca lichida batuta bine,presaram cu ciocolata si cateva stafide.
La multi ani,tuturor Andreilor si Andreelor!!!