Tort cu portocale

de georgiana24 in Torturi, 15 Ian 2013 | 5723 vizualizari

 

este o prajitura rapida si ft gustoasa.se poate face si din mandarine sau lamaie(cui ii place ft mult lamaia)

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 1 plic budinca de vanilie (in caz de faci cu lamaie poti pune si altfel de aroma numai de ciocolata nu)
  • 30 gr de gelatina
  • 8 oua
  • 2 cani de zahar (daca vrei mai dulce se mai poate pune nu e nici o problema)
  • 1 pachet mare de piscoturi (se poate face si cu biscuiti dar sa fie simpli)
  • 1 litru de frisca
  • 4 portocale
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu portocale:

Laptele se pune pe foc (la incet), oualele se separa, galbenusurile se amesteca cu zaharul, budinca si gelatina. Se amesteca bine si se adauga peste lapte. Se lasa pe foc amestecand continuu pana se obtine o crema un pic grosuta dupa care se lasa la racit. Se rade coaja a doua portocale si se adauga in compozitia calda lasata la racit.

Intr-un vas se bat albusurile spuma iar in altul frisca. Pana se raceste crema pregatim forma tortului.

Alegem o oala sau un bol mare cu fundul rotund (sau patrat ce forma doriti) si adanc si se pune folie de bucatarie acoperand fundul si peretii bolului. Se taie portocalele felii subtiri (se pot lasa chiar si cu coaja are un aspect frumos) si se aseaza pe fundul si pe peretii bolului. Cand s-a racit crema se adauga albusurile spuma si frisca se amesteca bine toate si punem un strat de crema peste feliutele de portocale (sa fie cam de un deget grosime) si un strat de piscoturi. In acest fel trebuie sa va iasa cam 3 straturi de crema si 2 de piscoturi depinde de bolul in care faceti, ultimul strat trebuie sa fie de crema si se orneaza iar cu un strat de feliute de portocale. Se inveleste cu folie si se da la rece.

Este foarte buna a doua zi. Cand doriti sa mancati acest tort nu e nevoie decat sa il rasturnati pe un platou (ca la mamaliga) si indepartati folia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Ramona (cu piersici şi portocale)