Reteta de tort cu crema de vanilie cu unt si krant

de Constelatialeu in Torturi, 17 Feb 2023 | 6676 vizualizari

 

Asta e un cadou dulce intarziat, trebuia sa fie saptamana trecuta pe 11 feb. Dar cum nepotul meu cel mic, acum si el mare, era in sesiune, prima lui sesiune, n-am avut cum sa-i trimit tort. Asa ca l-am executat azi ca maine sa-l savureze cu colegii lui sau cu cine vrea el. La multi ani, Paul ! Felicitari pentru notele la examen, tine-o tot asa.
Pentru Reteta de tort cu crema de vanilie cu unt si krant sunt necesare urmatoarele ingrediente: oua, zahar, ulei, faina, lapte, unt, nuca.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de tort cu crema de vanilie cu unt si krant
  • Blat 20 cm , 3 blaturi coapte intr-o forma de silicon, ingredientele sunt pentru un blat si inmultiti cu 3 sa obtineti 3 blaturi
  • 2 oua medii
  • 54 g zahar
  • 38 ml ulei
  • 45 g faina
  • 2 g praf de copt
  • un praf de sare
  • esenta de lamaie sau zeama de lamaie, 1/2 lingurita
  • un pic de colorant galben
  • Sirop
  • 200 ml apa
  • 150 g zahar
  • esenta de vanilie
  • Crema
  • 6 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 30 g amidon
  • un praf de sare
  • 500 ml lapte
  • 1 pliculet esenta vanilie bourbon
  • 300 g unt cu 82% grasime
  • Krant
  • 250 g zahar
  • 250 g nuca prajita
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de tort cu crema de vanilie cu unt si krant:

Iata cum se prepara Reteta de tort cu crema de vanilie cu unt si krant

Blat : Fiind un blat foarte pufos am ales sa fac 3 blaturi individuale, sa n-am batai de cap cand sectionez. Asa ca am ales sa fac blaturile pe rand intr-o forma de silicon cu diametrul de 20 cm. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat, am adaugat zaharul si zeama de lamaie si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Galbenusurile impreuna cu uleiul si colorantul le-am mixat 2-3 min, apoi cu ajutorul unui tel para le-am incorporat in bezea, la final am incorporat faina si praful de copt, cu miscari lente de jos in sus. Am uns forma de silicon cu ulei, am pus compozitia in forma,am dat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade, pana cand incepe sa se rumeneasca frumos si se desprinde de marginea formei. Trebuie atentie ca se coace foarte repede nefiind un blat inalt. Am scos forma din cuptor, am scos blatul din forma pe o hartie de copt si l-am lasat la racit. Asa am procedat de inca doua ori.

Sirop : Apa impreuna cu zaharul le-am pus la fiert, dupa ce a dat in 2-3 clocote, am stins focul si am adaugat esenta de vanilie. Am lasat sa se raceasca bine.

Crema : Intr-un castron de inox am pus cele 6 galbenusuri, am adaugat sarea, zaharul si amidonul si am mixat cateva minute. Laptele impreuna cu esenta de vanilie l-am pus sa se infierbante, apoi l-am incorporat in galbenusuri, amestecand bine. Am pus castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana am obtinut o budinca groasa. Am luat castronul de pe baia de abur, am asezat folie alimentara deasupra budincii si am lasat-o sa se raceasca bine. 

Untul moale l-am mixat pana a devenit spumos, apoi am luat cate o lingura din budinca racita si am incorporat-o in unt, mixand la viteza mica . Am procedat asa pana am incorporat toata budinca.

Krant : Am pus intr-o cratita cu fund dublu zaharul sa se caramelizeze, apoi am adaugat nuca prajita, am amesteca bine, dupa care am rasturnat amestecul pe o coala de hartie de copt, am aplatizat bine amestecul si l-am lasat sa se raceasca. Dupa ce sa racit am maruntit bucatile de krant cu ajutorul unui sucitor.

Asamblare : Am pus primul blat pe un platou, l-am insiropat, nu foarte mult, apoi am intins o parte din crema, peste crema am presarat krant maruntit, apoi am asezat al doilea blat insiropat, am intins crema peste si am presarat krant maruntit. Am asezat si ultimul blat insiropat, am imbracat tortul in crema, am ornat tortul cu crema ramasa si l-am imbracat in krant. Din punctul meu de vedere este o combinatie perfecta, dar cum gusturile nu se discuta, las degustatorii sa se pronunte. 

Vezi si reteta de Tort Egiptean.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de tort cu crema de vanilie cu unt si krant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

dantes 1

18.02.2023, 08:47

oanapl 1

23.02.2023, 14:14

La mulți ani sănătoși sărbătoritului! Ce tort delicios ai pregătit!

Rocsi 1

25.02.2023, 19:59

Ce delicioase sunt torturile cu crema de vanilie si nuca!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort ecler- Reteta cu nr. 550