Reteta de preparare a papanasilor umpluti cu prune uscate aromate

de laylalala in Dulciuri, 22 Apr 2010 | 6686 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • Papanasi
  • 12 prune uscate 
  • 50 ml rom + 200 ml apa fierbinte
  • 1 baton de scortisoara
  • 250 gr branza de vaci
  • 50 gr unt
  • 1 lingura zahar
  • 50 gr gris
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 1 galbenus 
  • 60 gr faina
  • Pesmet
  • 200 gr pesmet 
  • 100 gr zahar 
  • 2 lingurite scortisoara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor umpluti cu prune uscate aromate:

Reteta de preparare a papanasilor

Prunele uscate se pun intr-un castron.Deasupra prunelor se toarna romul cu apa si se adauga batonul de scortisoara.Se acopera si se lasa sa stea cel putin 1 ora.
Se bate untul cu zaharul pana acesta se inmoaie. Se adauga grisul si branza si se framanta cu mana pana se omogenizeaza. Se adauga esenta, galbenusul si se amesteca pana la omogenizare. Se incorporeaza faina si se amesteca pana la obtinerea aluatului.
Se pune o oala plina cu apa la fiert.Pentru a face papanasii mai gustosi se poate adauga in apa si lichidul in care au stat prunele.
Intr-o tigaie se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga pesmetul si se prajeste 2-3 minute, amestecand continuu.Se adauga scortisoara si se pune deoparte.
Pe masa de lucru presarata cu faina, se taie aluatul in 12 bucati egale.Se aplatizeaza usor fiecare bucata de aluat si se aseaza o pruna uscata in centru, apoi se ridica marginile si se inchide aluatul in jurul prunei. Fiecarei bucati de aluat cu pruna i se da forma de bila.
Se pun papanasii in apa care fierbe si se lasa sa fiarba pana se ridica la suprafata.
Se scot papanasii cu spumiera, se dau prin pesmet, apoi se servesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor umpluti cu prune uscate aromate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort special cu branza, caise si ciocolata alba