Reteta de preparare a papanasilor
Reteta de fata este pentru un mic dejun delicios, alaturi de o cana de ceai negru. Foarte populara in tarile CSI. Exista multe retete adaptate si modificate, insa eu v-o prezint intocmai dupa STAS-ul rusesc.
Cantitatile de mai jos sunt pentru o tava de aragaz.
Reteta de preparare a papanasilor
Intr-un castron trecem branza prin sita. Separat frecam oul cu zaharul pana se albeste compozitia. Peste branza cernem faina, adaugam oul cu zaharul. Amestecam toate ingredientele pana obtinem o coca pe care facem baton/cilindru. Cu un cutit taiem felii groase de 1,5-2 cm si le modelam in palme cu ajutorul fainii ca pe niste parjolute.
Intr-o tigaie incalzim untul la foc moderat si prajim foarte putin pana capata o nuanta aurie pe o parte apoi pe cealalta .
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt asezam papanasii pana terminam toata coca. Dam la cuptor pentru 10-15 minute la 180 de grade.
Se servesc cu smantana, lapte condensat rusesc sau dulceata......etc. Eu am folosit smantana si duceata de visine.
Pofta buna!
1
La prepararea retetei, de preferat ca toate produsele sa aiba temperatura camerei si nu din frigider.