Reteta de preparare a papanasilor cu stafide

de mihaelar63 in Dulciuri, 9 Feb 2010 | 5316 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor
saptamana asta ne facem de cap , culinar , apoi mai vedem noi .

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 500 gr branza de vaci proaspata
  • 2 oua
  • 1 zahar vaniliat
  • 1 varf cutit sare 
  • 4 linguri gris
  • 100 gr stafide
  • 2 linguri coaja portocala confiata
  • 250 gr pesmet 
  • 100 ml ulei
  • 100 gr zahar
  • dulceata 
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor cu stafide:

Reteta de preparare a papanasilor

1. pesmetul se prajeste cu uleiul intr-o tigaie pana devine auriu . se amesteca tot timpul cu o paleta , sa nu se prinda .se ia de pe foc si se amesteca cu zahar.
 2. branza de vaci se amesteca cu ouale , sarea , zharul vaniliat , stafidele , cojile de portocala si gris .
 3. intr-o oala cu apa in clocot se pun la fiert papanasii sub forma rotunda ,  formati din  compozitia cu branza .
 4. se da focul  sa fiarba mediu . se scot papanasii cu ajutorul unei palete cu gauri si se tavalesc prin pesmet .
 5. se servesc calzi cu dulceata preferata . eu am avut la indemana de afine .

TIPS-URI

1

papanasii sunt fierti cand se ridica la suprafata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Teo 1

09.02.2010, 21:34

ce inventii sanatoase si haioase!mi-ai ''cazut tare simpatica'' Mihaela!

mihaelar63 1

09.02.2010, 23:34

invartim papanasi pentru toata lumea !!!teo sa stii ca sunt inventiisau poate amintiri din alte retete remixate
cred ca ar merge bine si cu smochine

mihaelar63 1

09.02.2010, 23:37

ela , ai putea incerca sa faci cu mai putin gris si sa renunti la pesmet si zahar , eventual ,, stropiti '' usor cu miere .

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mini-brioşe cu ciocolată şi stafide