Un desert inventat pe moment ...a iesit delicios!!!
- Merele le curatam si le taiem cubulete ; le pudram cu putin zahar pudra si suc de lamaie. Intr-un vas teflonat punem zaharul la caramelizat si cand devine maroniu punem untul si amestecam bine, adaugam merele cu zeama ce a lasat-o si amestecam. Lasam la foc mediu pana scade zeama si merele se inmoaie bine. Adaugam putina scortisoara, cateva cuisoare , mai punem putina zeama de lamaie si stafide. Lasam cca 10 minute la foc mic sa se ingroasa. si sa se omogenizeze toate. Dam deoparte apoi sa se raceasca.
- Facem clatitele: batem ouale cu un tel si adaugam coaja rasa de portocale , sare si zahar (ff putin) , adaugam laptele si apoi faina car cuprinde pentru a nu fi prea groase (eu mereu fac dupa ochi, nu respect o anumita cantitate). La final adaugam untul topit.
Coacem clatitele si apoi le umplem cu merele racite. Le impaturim dupa preferinta, pudram deasupra cu zahar praf si scortisoara (mie mi s-au parut mai dulci si nu am pudrat cu zahar).
1
Sunt foarte bune langa o inghetata sau putem orna cu frisca. Eu le-am facut simple.