Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si topping delicios de visine

de laura_n in Prajituri, 12 Mar 2013 | 25924 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor Initial am vrut sa fac gogosi. Ulterior, m-am gandit sa experimentez si eu papanasii. Asa au aparut acesti papanasi, imbracati in smantana si scaldati in topping de visine! Mentionez din start ca am folosit ingrediente si cantitati dupa bunul plac, nu am urmat nicio reteta, asa ca va rog sa fiti indulgenti ! Cert este ca au iesit...un deliciu! Cu dedicatie pentru Miha fara de care nu as fi facut acesti papanasi :)))))

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 300 gr branza vaci mai slaba
  • 2 oua
  • 4 lg zahar brut
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 25 gr drojdie proaspata
  • o canita lapte dulce caldut
  • aprox 300 gr faina (daca mai trebuie puteti suplimenta cantitatea)
  • smantana grasa 30%
  • cateva linguri lapte dulce
  • visine congelate (sau proaspete, in sezon)
  • 3 lg zahar
  • 1 canita apa
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si topping delicios de visine:

Reteta de preparare a papanasilor

Am pus drojdia in laptele cald si am adaugat o lingurita de zahar brut. Am lasat cam 5 min cat sa se umfle.

Intr-un castron, am pus branza de vaci, zaharul brut si ouale. Am amestecat toata compozitia cu un tel. Am adaugat putina faina si drojdia. Am amestecat iar si am adaugat faina cat sa obtin un aluat destul de consistent. Am presarat putina faina peste aluat si am lasat sa creasca aprox. 40 min. 

Visinele le-am decongelat un pic si le-am pus intr-o tigaie, am adaugat putin zahar si cateva linguri apa. Am lasat sa fiarba cat a legat un sos.

Aluatul crescut l-am mai framantat cu putina faina, am intins o foaie groasa cam de 1 cm, si am decupat cercuri mari de papanasi pe care le-am decupat la randul lor cu un paharut diametru mic. Am obtinut astfel 14 cercuri mari si 14 nasturei. Cat timp le-am decupat, s-au mai umflat un pic.

Am prajit papanasii in  ulei incins si i-am scos pe un servet de hartie ca sa absorba surplusul de ulei. 

Am lasat sa se raceasca. Smantana am desfacut-o cu un pic de lapte (cateva linguri) si am adaugat un pic de zahar vanilat in ea.

Peste fiecare papanas, am pus cate o gogoasa mica, am pus doua linguri de smantana si am turnat peste papanasi doua linguri de topping de visine.

 

TIPS-URI

1

costul ingredientelor  pentru papanasi : aprox. 25 - 30 lei

2

se poate folosi topping diferit in functie de gustul fiecaruia

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si topping delicios de visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor