Reteta de preparare a papanasilor Initial am vrut sa fac gogosi. Ulterior, m-am gandit sa experimentez si eu papanasii. Asa au aparut acesti papanasi, imbracati in smantana si scaldati in topping de visine! Mentionez din start ca am folosit ingrediente si cantitati dupa bunul plac, nu am urmat nicio reteta, asa ca va rog sa fiti indulgenti ! Cert este ca au iesit...un deliciu! Cu dedicatie pentru Miha fara de care nu as fi facut acesti papanasi :)))))
Reteta de preparare a papanasilor
Am pus drojdia in laptele cald si am adaugat o lingurita de zahar brut. Am lasat cam 5 min cat sa se umfle.
Intr-un castron, am pus branza de vaci, zaharul brut si ouale. Am amestecat toata compozitia cu un tel. Am adaugat putina faina si drojdia. Am amestecat iar si am adaugat faina cat sa obtin un aluat destul de consistent. Am presarat putina faina peste aluat si am lasat sa creasca aprox. 40 min.
Visinele le-am decongelat un pic si le-am pus intr-o tigaie, am adaugat putin zahar si cateva linguri apa. Am lasat sa fiarba cat a legat un sos.
Aluatul crescut l-am mai framantat cu putina faina, am intins o foaie groasa cam de 1 cm, si am decupat cercuri mari de papanasi pe care le-am decupat la randul lor cu un paharut diametru mic. Am obtinut astfel 14 cercuri mari si 14 nasturei. Cat timp le-am decupat, s-au mai umflat un pic.
Am prajit papanasii in ulei incins si i-am scos pe un servet de hartie ca sa absorba surplusul de ulei.
Am lasat sa se raceasca. Smantana am desfacut-o cu un pic de lapte (cateva linguri) si am adaugat un pic de zahar vanilat in ea.
Peste fiecare papanas, am pus cate o gogoasa mica, am pus doua linguri de smantana si am turnat peste papanasi doua linguri de topping de visine.
1
costul ingredientelor pentru papanasi : aprox. 25 - 30 lei
2
se poate folosi topping diferit in functie de gustul fiecaruia