Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de capsuni

de Merisor in Dulciuri, 28 Aug 2012 | 14514 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor Atat mi-am dorit sa reusesc odata sa-mi fac in casa papanasi pentru ca ii comand cam pe la toate locaurile cand merg, asa ca mi-am luat inima-n dinti si am experimentat. ....si asta a fost doar inceputul.

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 500 gr branza dulce de vaci
  • 3 oua
  • 3 linguri gris
  • sare
  • 4 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • coaja si zeama de lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • un varf lingurita bicarbonat
  • 200 gr faina
  • ulei pentru prajit
  • smantana
  • dulceata de capsuni
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de capsuni:

Reteta de preparare a papanasilor

In general eu nu prea tin cont de cantitati cand fac o prajitura, pentru ca sunt retete la care iti dai seama in functie de aluat daca mai necesita ceva, un ou in plus, faina, etc, dar de cand postez aici cantaresc/masor totul pentru a va indica exact cantitatile folosite de mine. Am un vas gradat cu care masor totul.

Deci reteta: am pus branza intr-un bol impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si am pus mixerul in functiune. Am adaugat ouale si grisul, sarea si am mixat in continuare. Eu am preferat sa combin grisul cu faina, am vazut retete ori numai cu gris, ori numai cu faina. Branza folosita de mine a fost mai apoasa si de aceea am pus si gris.

Am adaugat coaja de lamaie si bicarbonatul stins in putina zeama de lamaie, apoi am pus faina impreuna cu praful de copt si am mixat. In final am scos mixerul si am framantat cu mana pe masa infainata. A iesit un aluat nici prea tare nici prea moale. Pe urma am lasat la frigider cam o ora.

Dupa ce l-am scos din frigider am infainat un fund de lemn si am format pe el bilute din aluat cam cat pumnul meu de mari. Am scobit lsa mijloc si din aluatul rezultat am format bilute mai mici. Am prajit totul in ulei la foc potrivit si am servit calzi cu smantana si dulceata de capsuni.

TIPS-URI

1

Cantitatea de faina nu e batuta in cuie, depinde ce faina se foloseste, aluatul nu trebuie sa fie prea tare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Laly 1

28.08.2012, 23:18

Merisor ce bunatati,si alor mei le plac tare mult papanasii

Mitinita 1

11.12.2012, 15:52

Panacris 1

29.01.2013, 08:19

Aduc eu dulceața de vișine!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budincă de melcişori cu brânză de vaci