Reteta de preparare a papanasilor
Reteta de preparare a papanasilor
Pentru inceput trebuie sa amestecam intr-un castron branza cu zaharul bourbon, scortisoara macinata, sarea, bicarbonatul de sodiu, praful de copt.
Cu o furculita omogenizam compozitia iar apoi adaugam oul. Se omogenizeaza si oul cu branza dupa care punem faina cu o lingura iar apoi o luam la framantat.Veti obtine un aluat destul de moale dar modelabil. Pentru a nu se lipii lucrati cu mainile date prin faina. Aluatul se imparte in 4 bucati marisoare, cat cuprindem in palma si 4 bucatele mici. Modelam bucatile mici in forma de bilute iar pe cele mari le rotunjim dupa care le turtim iar apoi facem o gaura in mijlocul bilei cu degetul care se largeste usor sau puteti folosi o forma mica, rotunda.
Pentru prajit eu am folosit o oala mai inalta. Se toarna uleiul, se lasa la incins la foc potrivit iar apoi se pun pe rand cate 2 papanasi la prajit. Se lasa la prajit pana se rumenesc frumos. Scoatem papanasii pe hartie absorbanta. Se servesc calzi cu smantana si dulceata.