Reteta de preparare a papanasilor cu branza dulce-prajiti

de mena29 in Dulciuri, 31 Mai 2013 | 18908 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor Nu cred ca sunt multi cei care rezista ispitei de a manca papanasi! Noua ne plac atat cei prajiti cat si cei fierti.De aceasta data am venit cu cei prajiti dar promit sa aduc si fierti!

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • Branza de vaci-1/2 kg
  • oua-2
  • praf de copt-10g
  • sare-1/2lingurita
  • zahar tos-50g
  • faina alba-5 linguri
  • ulei-300ml
  • facultativ coaja de la o lamaie
  • zahar vanilat-1plic
  • dulceata de fructe
  • smantana
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor cu branza dulce-prajiti:

Reteta de preparare a papanasilor

Intr-un bol mai mare am pus branza de vaci,zaharul,vanilia,ouale,sarea,praful de copt si 3 linguri cu faina cernuta.Am framantat bine aluatul.Am presarat celelalte doua linguri de faina pe planseta si am impartit aluatul in 9 bucati.Din fiecare bucata am rupt cate o bucatica si am format noua bilute de aluat.Am rotunjit frumos intre palme cele noua bucati,le-am pus din nou pe planseta presarata cu faina, am bagat un deget in mijlocul fiecarei bucati si am facut o gaura cu degetul.Aluatul este destul de moale si asa mi-a fost cel mai usor sa-i dau forma dorita.Am pus uleiul sa se incinga si am prajit papanasii.

Dupa ce au devenit aurii pe ambele parti,i-am scos pe un servetel absorbant.

Am servit papanasii calzi cu smantana si dulceata de trandafiri.

Puteti sa-i serviti cu ce fel de dulceata sau gem va place voua cel mai mult!

TIPS-URI

1

Puteti pudra papanasii cu zahar .Noua ne-au placut asa fara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu branza dulce-prajiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (61)

mena29 1

23.01.2014, 17:59

Cris,imi faci pofta,sunt o bunatate. Doar putina rabdare iti trebuie pentru ca aluatul,avand asa putina faina,e mai moale dar rezultatul e de nota 10.

Xandrinne 1

15.06.2014, 11:19

VI 1

05.11.2018, 07:31

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert Reteta de preparare a papanasilor cu iaurt si sirop de afine