Cumparati de dimineata,direct de pe plantatiile celebre de langa lacul Bodensee,m-am pus pe treaba facand o prajitura cu capsuni gen Pandispan,dupa ce am studiat cateva retete pe net am ales sa o prepar asa.Stiti ceva?e dementiala si chiar simpu de urmat pasii.
Albusurile se separa de galbenusuri.
Apoi intr-un castron inalt pentru mixat albusuri ,se mixeaza cu un praf de sare,pe viteza cea mai mare a mixerului.
Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se formeaza ca o bezea.
Apoi se adauga galbenusurile,se mixeaza in continuare dar pe o turatie mai mica.
Se adauga si Romul.apoi treptat uleiul.
Dupa ce s-a mixat,se adauga faina si se omogenizeaza cu o lingura de lemn ,cu mana,de jos in sus ,pana se formeaza compozitia ca o crema.
Forma se unge cu unt .
Se toarna compozitia in forma,apoi se pun deasupra capsuni spalate ,curatate si taiate pe jumatate,se da la cuptor,pentru circa 35 de minute la 190° C.
Apoi se scoate de la cuptor,se raceste si se pudreaza cu zahar pudra.
1
Se preincalzeste cuptorul la 190° C.
2
Ouale se scot de la frigider cu cateva ore inainte,sa fie la temperatura camerei in timpul prepararii.
3
Compozitia trebuie sa fie mai moale,daca este nevoie se reduce cantitatea de faina,deoarece ouale au marimi diferite.
4
Langa o cafeluta si ceva frisca e fara concurenta.
5
e super reteta pentru ca: poti face cu prune,zmeura,visine,cirese,etc.
6
N-o lasati sa se "bronzeze" prea tare,altfel nu e pufoasa.