Reteta de prajitura Regina Maria

de adriana65 in Prajituri, 4 Iun 2014 | 35036 vizualizari

 

Pe net se găsesc o multitudine de reţete pentru prepararea acestei prăjituri. În cofetării am văzut şi varianta aceasta, cu blat de pandispan şi blat de bezea, dar am văzut şi varianta cu 4 foi din bezea. Pentru Reteta de prajitura Regina Maria, eu am ales varianta cu pandispan.

Ingredientele necesare sunt: oua, zahar, faina, nuca, unt.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de prajitura Regina Maria
  • Ingrediente pandispan:
  •  4 ouă
  •  100 g zahăr
  •  75 g făină
  •  5 g praf de copt
  • 1 lingură apă rece
  • Ingrediente blat bezea:
  •  5 albuşuri
  •  150 g zahăr
  •  1 lingură făină (15 g)
  •  175 g nucă zdrobită
  • Ingrediente cremă:
  •  200 g unt de 82 % grasime
  •  190 g zahăr pudră
  •  5 gălbenuşuri
  •  1 lingură cacaco Dr. Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de prajitura Regina Maria:

Iata cum se prepara Reteta de prajitura Regina Maria

Încălzim cuptorul la 180 grade Celsius.

Pentru prepararea blatului de pandispan se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă, se adaugă treptat zahărul şi apa rece. Gălbenuşurile se adaugă unul câte unul, amestecând uşor după fiecare şi la sfârşit se pune făina amestecată cu praful de copt. Compoziţia se pune într-o tavă de 30/22 cm tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor pentru 20 - 25 de minute. Imediat ce se scoate tava din cuptor, se întoarce, se scoate blatul şi se îndepărtează hârtia apoi se pune pe un grătar sau blat din lemn. 

Intre timp ne ocupăm de blatul bezea: cu mixerul la viteză maximă se bat  albuşurile spumă tare. Se adaugă zahărul şi după ce acesta s-a topit,  se opreşte mixerul şi se adaugă nuca amestecată cu făina. Se amestecă uşor cu o lingură. Compoziţia se toarnă într-o tavă de 30/22 cm tapetată cu hârtie de copt unsă cu puţin unt, se dă la cuptor şi se coace aproximativ 20 de minute. Se scoate tava din cuptor, se lasă 2 minute să se răcorească apoi se îndepărtează hârtia şi blatul se pune pe un grătar să se răcească.

Pentru prepararea cremei se mixează gălbenuşurile cu 150 g zahăr până devin cremoase. Se pune cacao, se omogenizează, apoi vasul se pune pe bain-marie şi se fierbe. Când crema s-a îngroşat se ia de pe foc şi se pune la rece. Untul se spumează cu 40 g de zahăr apoi se adaugă lingură cu lingură în crema rece de gălbenuşuri.  

Prăjitura se asamblează astfel: pe suportul pentru prăjituri se pune blatul de pandispan, jumătate din cremă care se întinde uniform, blatul de bezea şi la sfârşit se întinde crema rămasă. 

Vezi si reteta de Prajitura Raffaello

TIPS-URI

1

Peste prăjitură se poate întinde o glazură de ciocolată sau fulgi de ciocolată albă şi neagră aşa cum am pus eu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prajitura Regina Maria" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu fructe si crema de lamaie