Chec din albusuri cu coaja de portocala confiata

de Rocsi in Prajituri, 4 Feb 2012 | 5025 vizualizari

 

M-am inspirat de la checul Gabytei,am modificat putin si a iesit un chec delicios!!!Am zis daca tot am castigat forma de bradut de la Decorix,cand a fost aniversarea site-ului Bucataras.ro,sa o si folosesc ,sa vad si eu cum e sa folosesti o tava de silicon(desi mai am tavi de silicon si inca nu le-am folosit).Chiar mi-a placut aceasta tava si chiar se merita sa va achizitionati forme de silicon,se desprind asa usor prajiturile din ele si se curata si foarte usor.Multumesc pentru premiu,multumesc pentru reteta draga fata:-*!!!!

 

INGREDIENTE

  • 5 albusuri de ou
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 4-5 linguri lapte
  • 7-8 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • jumatate lingurita praf de copt
  • jumatate lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 esenta rom
  • 1 lingurita coaja de portocala rasa
  • 2 lingurite cacao
  • 2 linguri coaja de portocala confiata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri cu coaja de portocala confiata:

Mixam albusurile spuma.

Punem apoi zaharul si le frecam pana ce acesta se topeste.

Adaugam uleiul , laptele si le incorporam.

Bicarbonatul si praful de copt le stingem cu putina zeama de lamaie sau otet si le turnam peste albusuri.

Apoi presaram un praf de sare ,esenta de rom,coaja rasa de portocala si faina treptat.

Luam putina compozitie in alt vas si o amestecam cu cacaua(e de preferat sa luati din compozitie cand nu puneti inca toata faina).

Tava de silicon(asa am folosit eu,dar puteti folosi orice tava) o ungem bine de tot cu margarina.

Turnam compozitia alba,iar pe alocuri punem compozitia de cacao.

Deasupra punem bucatile de coaja de portocala confiata si dam tava in cuptorul incins.

Coacem checul la o temperatura potrivita si facem testul cu scobitoarea sa vedem cand este gata.

Il scoateti si il lasati sa se raceasca apoi serviti.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri cu coaja de portocala confiata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

krinakrina 1

08.02.2012, 13:56

arata bine si este foooarte bun

mihaelar63 1

08.02.2012, 23:05

Eu as incepe de la trunchi

Rocsi 1

09.02.2012, 22:46

Krina,Mihaela multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chec pufos (ciambellone soffice)