Reteta de Prajitura Deliciu cu nuci, biscuiti si ciocolata

de Criss in Prajituri, 2 Mai 2014 | 67019 vizualizari

 

Azi va aduc in atentie o reteta de Prajitura Deliciu cu nuci, biscuiti si ciocolata prajitura fina, eleganta, rafinata, spectaculoasa, un adevarat deliciu. De mult am ochit aceasta prajitura pe blogul Mirelei Goleanu si iata ca acum a venit randul sa o pregatesc si eu. Singura mentiune e ca reteta e un pic prea dulce pentru gustul meu si cand am citit reteta Mirelei am zis ca are prea mult zahar in crema, cu toate astea am pus tot zaharul. Dar data viitoare am sa pun mai putin si va fi perfecta.

 

INGREDIENTE

Ingrediente Reteta de Prajitura Deliciu cu nuci, biscuiti si ciocolata

  • Blat:
  • -7 albusuri
  • -200 g zahar
  • 4 linguri nuca macinata
  • -2 linguri pesmet
  • -2 linguri faina
  • +
  • -250 g nuca prajita si tocata cu cutitul
  • -250 g Nutella/Finetti sau orice crema de ciocolata de acest fel
  • Crema:
  • -7 galbenusuri
  • -8 linguri zahar (eu am pus 10 ca asa scria in reteta Mirelei, dar mi s-a parut prea dulce)
  • -7 linguri lapte
  • -500 ml frisca (Meggle)
  • -1 plic gelatina hidratata in putina apa
  • +
  • -2 pachete biscuiti Petit Beurre
  • -150 ml cafea putin indulcita
  • Decor:
  • -50 g ciocolata neagra rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de Prajitura Deliciu cu nuci, biscuiti si ciocolata:

Preparare Reteta de Prajitura Deliciu cu nuci, biscuiti si ciocolata

Mai intai se prajesc cele 250 g nuci intr-o tigaie teflonata pana se rumenesc. Apoi se toaca cu cutitul, dar nu foarte marunt. (Sper ca se vede in poza, desi nu am pozat toate etapele.) Nuca prajita si tocata se pune intr-o tava (26/36) tapetata cu hartie de copt.

Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se bat pana se topeste zaharul. Apoi se adauga nuca macinata, pesmetul si faina, amestecand cu lingura. Compozitia se repartizeaza uniform in tava peste nuca prajita. Se coace blatul aproximativ 25-30 minute, apoi se scoate, se lasa sa se raceasca si se rastoarna astfel incat nucile prajite vor fi deasupra. Se unge blatul cu crema de ciocolata si se pune in frigider pana se prepara crema (Reteta Mirelei nu prevede gelatina, insa ma bucur ca am pus pentru ca prajitura se poate taia frumos si crema nu curge)

Intr-un vas, se bat galbenusurile cu zaharul si laptele pana se spumeaza si se topeste zaharul. Se pune vasul pe baie de aburi si se amesteca din cand in cand pana rezulta o crema spumoasa. Se lasa crema sa se raceasca, apoi se amesteca cu frisca batuta. Gelatina se dizolva si se adauga in crema.

Peste blatul uns cu crema de ciocolata, se pune jumatate din crema , peste crema se pun biscuiti pe care ii trecem prin cafea. Peste biscuiti se pune restul de crema, iar peste crema se rade ciocolata sau se pudreaza cacao. Se pune prajitura in frigider 2 ore, dupa care se poate taia. 

Un deliciu absolut!

Si la Timea gasim o varianta de Deliciu, de data asta cu caramel.

Alta prajitura delicioasa pe care o savuram cu totii e prajitura frantuzeasca

Prajitura Suzette e spectaculoasa, ca si numele pe care-l poarta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de Prajitura Deliciu cu nuci, biscuiti si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

diana_k 1

30.05.2014, 09:14

Rahela Velicu 1

27.12.2017, 11:24

Ce bine arata!

madi_marin 1

10.03.2018, 10:40

Chiar ieri am mancat prajitura de-asta , facuta de mama colegei mele Doar ca ea a pus cacao deasupra, ca la Tiramisu si amareala i-a mai taiat din dulceata. E foarte buna! O sa o fac si eu!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu rahat, gem si bezea