Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine

de oanapl in Prajituri, 24 Dec 2023 | 4279 vizualizari

 

"Rețete pentru masa de Crăciun".
Pentru Crăciun am pregătit o prăjitură delicioasă, care pur și simplu se topește în gură. Vă invit să o încercați și voi pentru a vă convinge cât este de gustoasă.
Ingredientele pentru Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine sunt: ciocolata, cafea, oua, faina, zahar, lapte, mascarpone, visine.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine
  • pentru blat (25 x35 cm):
  • 130g ciocolată neagră (peste 50% cacao)
  • 80g cafea fierbinte
  • 170g chefir
  • 130g ulei
  • 3 ouă
  • 200g făină
  • 200g zahăr
  • 60g cacao extra black
  • 5g praf de copt
  • 2g sare
  • -pentru cremă:
  • 500 ml lapte
  • 6 gălbenușuri
  • un praf de sare
  • 170 g zahăr tos
  • 50 g amidon alimentar
  • esență de vanilie
  • 250 g mascarpone
  • 200 g fulgi de cocos
  • - pentru jeleul de vișine:
  • 300g vișine fără sâmburi
  • 3 linguri de zahăr
  • 15g apă rece
  • 15g amidon
  • -pentru decor:
  • 50g ciocolată neagră
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine:

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine

Pentru blat:
Se pune ciocolata tăiată bucățele mici în cafea fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Se lasă să se răcorească.
Se pun într-un castron ouăle, uleiul și iaurtul și se amestecă cu un tel, apoi se adaugă crema de ciocolată și se omogenizează. Ideal este ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei.
Într-un alt vas se pune făina, cacaoa, zahărul măcinat, sarea și praful de copt și se omogenizează amestecul, apoi se cerne peste compoziția lichidă și se omogenizează cu telul. Nu se amestecă decât până când amestecul este omogen.

Se tapetează tava (25cx35m) cu hârtie de copt tava, apoi se toarnă compoziția. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 30-35 de minute, până când trece testul cu scobitoarea. Se transferă aluatul pe un grătar și se lasă să se răcorească complet. După ce s-a răcit complet se taieîn 2 foi pe orizontală.

Se pune laptele la încălzit pe foc mediu ca să ajungă aproape de fierbere (85-90 C). În castronul mixerului se freacă gălbenușurile cu un praf de sare, cu esența de vanilie și zahărul tos. Se adaugă și amidonul și se mixează bine. Se toarnă în fir subțire laptele fierbinte peste acest amestec și se mixează la turație mică (ca să nu stropească). Se transferă totul înapoi în oala în care a fiert și se fierbe pe foc mic. Se amestecă constant până când ajunge la fierbere și se lasă să clocotească 1-2 minute. Testul suprem este gustatul: dacă nu mai simțim amidonul crud inseamna că e făcută.


Se tapetează un castron cu folie alimentară și se răstoarnă crema fierbinte în ea. Se acoperă imediat tot cu folie de plastic (ca să nu facă crustă) și se lasă 2-3 ore la răcorit până ce a ajuns la temperatura camerei, apoi se bagă la frigider pentru 4-5 ore (cel mai bine peste noapte). A doua zi va fi inchegată cum trebuie.
A doua zi se pune crema de vanilie rece și tare în castronul robotului și se mixează un pic ca să redevină cremoasă. Se adaugă mascarponele rece și fulgii de cocos și se mai mixează un  minut. Se dă crema la rece pentru 2 ore.


Se pun vișinele într-o crăticioară și se adaugă zahărul, apoi se pun pe foc și se fierb 5-10 minute.

Separat se dizolvă amidonul în apa rece și se adaugă peste vișine. Se mai fierbe compoziția câteva minute, amestecând continuu, până când se îngroașă, apoi se lasă să se răcească complet.

 

Se pune o foaie de blat, se întinde jumătate din crema cu nucă de cocos, apoi se pun deasupra vișinele. Se pune a doua foaie de blat și se întinde crema de cocos. Se dă prăjitura la rece pentru 4-5 ore (sau peste noapte). Se ornează cu ciocolata topită.

 

Vezi si reteta de Prajitura Duo.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Petre Roman cu crema de vanilie si caramel