Imi place foarte mult pizza, dar foarte rar îmi iese blatul aşa cum l-aş vrea. Si mai este şi aspectul, că aş dori să fie ca şi când mergi la pizzerie şi comanzi şi eşti servit rapid. Aşa că mare mi-a fost bucuria când am găsit pe blogul prietenei mele Luminiţa Sunar, exact ceea ce vroiam eu - Reteta de Pizza la tigaie, gata in 20 de minute!. O pizza care poate fi gata în maxim 20 de minute, pe care punem ce dorim noi, are un blat pufos sau mai crocant, diferenţa o fac doar câteva minuţele. Eu am pus pe blat şuncă, ciuperci, bacon, legume în amestec congelate şi caşcaval bineînţeles. Mai bine vă povestesc cum am pregătit Reteta de Pizza la tigaie, gata in 20 de minute! altfel o să vă sperii cu atâta poveste şi veţi crede că e o reţetă complicată.
Ingrediente Reteta de Pizza la tigaie, gata in 20 de minute!
Preparare Reteta de Pizza la tigaie, gata in 20 de minute!
Aceste ingrediente sunt suficiente pentru o pizza pregatita în tava de 30 cm.Eu am avut o tigaie mai mica, de 24 cm, asa ca am folosit doua tigai. De preferat este o tigaie antiaderenta.
Deasupra pe acest blat puteţi să folosiţi orice ingrediente vă sunt pe plac. Eu am folosit şunca, ciuperci, cubuleţe de bacon puţin prajite, amestec de legume congelate, pe care le-am fiert puţin. Deasupra am razuit cascaval.
Pentru foaia de blat veţi proceda în felul urmator:
Pregatiti tigaie. Obligatoriu o ungeti cu unt, nu cu ulei.
Amestecati oul cu iaurtul si uleiul, apoi faina amestecata cu sarea si praful de copt.
Adaugati faina treptat, pâna obţineţi o compoziţie mult mai groasa decât cea de clatite,care curge mai greu de pe tel dar nici nu ramâne înţepenită pe acesta, exact cum vedeti în poza.
Nu este cazul sa amestecati prea mult, doar pâna la omogenizare.
Puneti compozitia astfel obţinuta în tigaia pregatita,deasupra puneti ketchup si apoi restul ingredientelor, sunca, ciuperci sau ce altceva doriti. Condimentati dupa gust. Razuiti drasupra cascaval.
Acoperiti tigaia cu capac si puneti pe ochiul mare al aragazului dar cu focul dat la minim.
In nici un caz nu deschideti capacul în primele 10 minute, doar daca focul nu a fost corespunzator si miroase a ars.
Dupa 10-12 minute, ridicati capacul si verificati daca blatul este copt pe partea de jos.
Aveti mare grija ca se arde foarte usor daca nu sunteti atenţi!
Intr-una dintre tavi eu am obtinut o pizza mai mult decât crocanta, probabil si pentru ca acea tava nu era antiaderenta si blatul a fost ceva mai subtire.
Când blatul este suficient de crocant pentru gustul vostru, scoateti pizza din tigaie si o serviti fierbinte.
Nu-i aşa că e o reteta rapida şi uşoară? Vă doresc poftă bună!
Mai avem si varianta Pizza pe blat de lipie sau pizza pe felii de paine
Cand o faci acasa, tare bine-ti prinde un Sos de Rosii Pentru Pizza