Reteta de pizza cu margini umplute (din nou, alt aluat)

de Constelatialeu in Pizza, 16 Sep 2023 | 3288 vizualizari

 

Pentru ca imi place sa ma joc cu aluaturile, incerc retete noi de aluaturi. Am gasit acest aluat de pizza la ''Video retetele Mihaelei'', l-am tot incercat, chiar am copt pizza si la noul nostru gratar, a iesit un pic cam bronzata pana m-am dumirit cum sta treaba cu temperatura...am sa postez si fotografia cu pizza coapta la gratar......in fine este un blat care-mi place foarte mult, e mai moale si cam lipicios la framantat, dar nu-i bai ca ne lipicim un pic, important este produsul final, un blat pufos si gustos.
Pentru Reteta de pizza cu margini umplute (din nou, alt aluat) sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, drojdie, lapte, muschi, cascaval, masline, rosii cherry, branza.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de pizza cu margini umplute (din nou, alt aluat)
  • Blat pentru o pizza mare 30 cm
  • 300 g faina pt. pizza
  • 8 g sare
  • 4 g drojdie uscata
  • 15 g zahar
  • 220 g lapte 3,5% grasime
  • Sos de rosii cu cimbru, piper si oregano ( facut de mine)
  • Umplutura ( aici este la alegere dupa gustul fiecaruia)
  • muschi tiganesc
  • cascaval
  • masline
  • rosii cherry
  • branza cheddar
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de pizza cu margini umplute (din nou, alt aluat):

Iata cum se prepara Reteta de pizza cu margini umplute (din nou, alt aluat)

Intr-un castron am cernut faina, am adaugat zaharul si sarea, am amestecat bine. Separat am incalzit laptele ( caldut nu fierbinte pentru ca nu se mai activeaza drojdia), am adaugat drojdia uscata in el, am amestecat bine si am lasat cateva minute, apoi am turnat peste faina si am inceput sa framant cca 10 min, aluatul obtinut este unul mai lipicios. Am uns cu ulei un castron, am asezat aluatul, l-am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat la crescut cca 1 o ora. Am pregatit umplutura, sosul l-am avut facut si pus in borcanele mici cat sa folosesc la o pizza. Am folosit o tava de pizza cu gaurele, diametru de 30 cm, am uns-o bine, am intins aluatul un pic mai mare decat diametru tavii. Cascavalul l-am taiat betisoare si l-am asezat roata pe blatul de pizza,apoi l-am invelit cu surplusul de aluat, am crestat marginile din loc in loc si le-am rasucit,  apoi am intins sosul si am pus restul de umplutura cum m-a lovit imaginatia . Am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, sub tava de pizza am bagat tava de la cuptor plina cu apa, am lasat la copt pana a inceput sa se rumeneasca frumos, am obtinut un aluat pufos si foarte gustos, eu am mancat doar marginile. Imaginea cu pizza mai bronzata este coapta la gratar.

Vezi si reteta de Pizza cu chorizo

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de pizza cu margini umplute (din nou, alt aluat)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Lau 1

18.09.2023, 08:53

Rocsi 1

29.09.2023, 20:15

Sa stii ca as manca niste pizza facuta in casa! Dar cum azi am gatit pentru acest week-end, ramane pentru saptamana viitoare o pizza! Imi place varianta asta cu margini umplute, am mai facut si eu!

Panacris 1

30.09.2023, 16:23

Bună și bronzata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu iaurt - Reteta rapida pentru un blat pufos si bun