Reteta de fursecuri cu unt si gem de caise

de Constelatialeu in Dulciuri, 27 Noi 2022 | 4702 vizualizari

 

 Astazi va prezint Reteta de fursecuri cu unt si gem de caise.
Ingredientele necesare sunt: unt, zahar, ou, lapte, faina, gem.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de fursecuri cu unt si gem de caise
  • 250 g unt cu 82% grasime
  • 200 g zahar pudra
  • 4 galbenusuri
  • 450 g faina
  • 100 ml lapte cu 3,5% grasime
  • esenta vanilie bourbon
  • un praf de sare
  • 5 g praf de copt
  • gem de caise
  • zahar pudra
Portii: 65
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de fursecuri cu unt si gem de caise:

Iata cum se prepara Reteta de fursecuri cu unt si gem de caise:

Untul moale se amesteca cu zaharul pudra pana obtinem o pasta moale, se adauga si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Separat se amesteca galbenusurile cu sarea si laptele, apoi se incorporeaza in amestecul de unt si zahar. La final se adauga, cernute, faina si praful de copt,se omogenizeaza bine pana se obtine un aluat mai moale. Acest aluat se pune intr-o punga posh, se taie varful si se posheaza niste bile in care facem o adancitura cu ajutorul degetului. In fiecare adancitura punem gem de caise. Intr-oducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade, se coc cca 20 min sau pana incep sa se rumeneasca frumos pe margine. Se scot din cuptor se azeaza pe un platou si se pudreaza cu zahar pudra. Se pot pastra mai multe zile intr-o cutir de tabla speciala pentru fursecuri, asta in cazul in care nu dispar cat ai zice fursec.Nimic complicat, se fac repede se manaca la fel de repede.

Vezi si reteta de Nuci umplute.

TIPS-URI

1

in cazul in care ati uitat sa scoateti untul din frigider puteti sa il dati pe o razatoare si ati rezolvat problema cu untul moale

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de fursecuri cu unt si gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan pufos cu nuca - Reteta simpla de baza