Pentru umplutură:
Suplimentar:
Drojdia o pasăm împreună cu o linguriţă de zahăr, până ce devine lichidă. O lăsăm într-un loc călduţ, pentru 10 minute aproximativ, pană îşi dublează volumul. Cernem făina într-un bol, adăugam drojdia dospită şi presărăm puţină făina peste. Adăugăm zahărul şi ouăle şi frămăntăm uşor, adăugând laptele cald puţin câte puţin. Când devine lipicios, adăgam untul moale. Continuăm să frămantăm aluatul până ce devine elastic. Acoperim vasul cu un şervet curat şi îl păstram într-un loc cald pană ce aluatul îşi dublează volumul.
Între timp, curăţăm merele, le răzuim şi le păstrăm într-o sită pentru a elimina sucul conţinut.
Aluatul dospit, îl împărţim în cantităţi egale, din care vom întinde câte o foaie subţire (patru mi-au ieşit mie). Pe fiecare dintre acestea, aşezăm mărul ras, în strat uniform, presărăm zahărul şi scorţişoara după gust şi le rulăm, împachetând capetele.
Aşezăm rulourile într-o tavă tapetată cu puţin unt.
Ungem rulourile cu amestecul de ou şi iaurt şi le coacem pană ce se rumenesc frumos.
După răcire le pudrăm cu zahar vanilat. Poftă bună!
1
Se pot adăuga stafide si miez de nucă (copt)