Este prima oara cand adaug scortisoara in gem sau dulceata! Imi place tare mult gustul.
Pentru aceasta Reteta de dulceata de prune cu scortisoara sunt necesare trei ingrediente: prune, zahar si scortisoara.
Iata cum se prepara Reteta de dulceata de prune cu scortisoara
Am spalat prunele, le-am curatat de codite si samburi. Le-am taiat in jumatate pentru ca au fost micute.
Intr-o oala, am pus un rand de prune, unul de zahar, pana am terminat zaharul si prunele. Ultimul strat a fost de zahar. Am dat apoi oala la frigider pentru 3 ore.
Le-am rasturnat intr-o oala de tuci si le-am pus la fiert la foc mare. Am redus foarte putin flacara cand a inceput sa fiarba (cat sa nu dea pe afara), si am lasat la fiert 45 minute. Am luat mereu spuma formata.
Am redus flacara la minim, am pus zeama de lamaie si am amestecat mai des in dulceata, inca 30 minute. Am luat mereu spuma formata.In ultimile 5 minute am pus scortisoara macinata.
Am turnat dulceata fierbinte, in borcanele de 400g sterilizate, ajutata de o palnie cu gaura larga. Am infiletat capacele noi, spalate si uscate bine, le-am tinut cateva minute cu capacul in jos, apoi le-am pus sub paturi, la cald. Le-am tinut pana s-au racit complet.
Vezi si reteta de Gem de prune cu nuca.
1
Prunele cu zahar, pot fi lasate de pe o zi pe alta, la frigider. Se poate folosi o oala de inox cu fund dublu pentru fiertul dulcetii. Borcanele spalate bine se aseaza in cuptor culcate si se tin la foc mic 5 minute, pana se usuca. Asa le-am sterilizat eu. Borcanele se aseaza pe o tava de inox, pentru a evita craparea lor, de la temperatura ridicata a dulcetii.