Dulceata de visine

de CameliaR in Dulceata / Gem, 13 Iun 2017 | 23190 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 kg visine
  • 3 kg zahar
  • zeama de la 1/2 lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de visine:

Spalam bine visinele, apoi le scoatem samburii.

Intr-o oala mare, punem un strat de visine, iar apoi un strat de zahar. Procedam astfel pana terminam de asezat in oala, tot zaharul si toate visinele. Punem oala la foc mic. Adaugam zeama de lamaie si amestecam usor. Lasam dulceata sa fiarba la foc mic, pentru aproximativ 2 ore sau pana cand lichidul se ingroasa si devine lipicios atunci cand il incercam intre degete. Putem sa mai verificam daca dulceata este gata, daca punem o lingura de dulceata pe o farfurie si o bagam 10 minute la congelator. Daca consistenta este in regula, atunci luam oala de pe foc.  Amestecam din cand in cand. Spumam de cate ori este nevoie.  

Intre timp, spalam si uscam borcanele, iar apoi le sterilizam. Punem dulceata fierbinte in borcane. Punem sa le punem capacele si sa le intoarcem cu susul in jos, sau putem sa le lasam fara capace, pana cand dulceata se usuca la suprafata, si face o crusta subtire. Abia astept sa servesc papanasi, clatite sau gris alaturi de aceasta dulceata delicioasa. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de visine cu baton de vanilie