Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

de Constelatialeu in Prajituri, 14 Apr 2024 | 1235 vizualizari

 

Mi-am achizitionat niste forme de silicon de la Pepco si ma mancau degetele sa le incerc. Le-a venit randul, mai ales ca aveam cateva mandarine care nu se mai simteau prea bine si niste smantana pentru frisca care in cateva zile urma sa-si dea sfarsitul. Asa ca ma facut eu niste amestecuri acolo si mi-am facut damblaua. Imi place ca poti sa mananci desertul si in forma inghetata, mai ales daca este cald, dar si in forma dezghetata. Nici n-am mai asteptat sa se dezghete, la ce caldura era afara a picat la fix aceasta Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata.
Este un desert usor, fara coacere, aromat si perfect dupa mese copioase.
Pentru Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata ai nevoie de urmatoarele ingrediente: mandarine, oua, ciocolata, zahar, smantana.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata 
  • 8 mandarine( atat am avut) a rezultata 200 ml suc de mandarine
  • 5 g gelatina + 30 ml apa rece
  • 2 oua M
  • 130 g ciocolata alba Callebaut
  • 20 g zahar
  • 200 ml smantana pt. frisca cu 36% grasime
  • 2 bomboane Mozart
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata:

Iata cum se prepara Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata 

Am pus gelatina la hidratat in apa rece, am stors mandarinele. Sucul de mandarine l-am pus intr-un castron de inox, am adaugat zaharul si cele doua oua, am omegenizat totul cu un tel. Am asezat castronul pe baie de abur, am adaugat si ciocolata, am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit fluida. Am luat de pe baia de abur castronul si am incorporat gelatina, amestecand bine, am lasat sa scada temperatura sub 30 grade.

Am pus smantana pentru frisca intr-un recipient mai inalt si am mixat-o pana am obtinut o frisca nu foarte tare, nu e necesar sa obtinem o frisca tare. Dupa ce temperatura a scazut, am incorporat frisca obtinuta si am ras doua bomboane Mozart, am omogenizat bine, dupa care am transferat compozitia in cele doua forme de silicon, forme pe care le-am bagat in lada frigorifica pt. cel putin 12 ore.

Cand compozitia a devenit '' beton '' de tare am scos desertul din forme si l-am servit asa inghetat, am pastrat si-o bucatica sa o mananc dezghetata. Nimic complicat, doar timpul de asteptare e mare.

Imi plac deserturile astea, ca mi se par usor de facut si poti sa combini ce-ti trece prin cap in functie de gusturi.

Poate iti va placea si reteta de Panna Cotta cu zmeura, Parfait Tiramisu sau delicioasa Inghetata frantuzeasca de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

ieri la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert la rece cu piscoturi si crema de iaurt cu mure