Ori de cate ori fac aceasta reteta de cornuri pufoase umplute cu nutella, baietii le devoreaza asa calde. Realitatea este ca sunt foarte gustoase si am incercat sa le fac si in varianta de post si au iesit la fel de bune. Important este sa lasam aluatul sa creasca frumos.
In varianta de azi, ingredientele necesare pentru Reteta de cornuri pufoase umplute cu nutella sunt urmatoarele: faina, oua, lapte, unt, drojdie, zahar si nutella.
Iata cum se prepara Reteta de cornuri pufoase umplute cu nutella:
Pentru inceput, pregatim ingredientele la indemana. Untul, ouale si laptele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Intr-un castronel, se pun drojdia, o lingurita de zahar si putina apa calduta. Se lasa sa se activeze maiaua.
Intr-un bol mare, se cerne faina, se adauga un praf de sare intr-o margine si se face un locas in mijlocul fainii. Se adauga drojdia, ouale, zaharul si laptele. Se framanta pana se leaga si se omogenizeaza aluatul, apoi se framanta in continuare adaugand si untul moale, taiat cubulete.
Aluatul rezultat trebuie sa fie fin si elastic. Daca folositi un robot pentru framantat, va fi mai usor. Eu folosesc robotul.
Se ung mainile cu ulei si se modeleaza sub forma de bila, apoi vasul se acopera cu un stergar curat si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Eu tin aluatul in cuptor, cu usa inchisa.
Dupa ce a crescut frumos, aluatul se scoate pe o planseta unsa putin cu ulei si se imparte in doua jumatati.
Fiecare jumatate se imparte in aproximativ 5 - 6 portii mai mici care se modeleaza sub forma de bila. Se intinde fiecare in strat subtire si se cresteaza la o margine (vezi poza).
La margine se intinde putina nutella si se ruleaza strans spre partea crestata, rezultand un corn. Se procedeaza la fel si cu restul aluatului.
Fiecare corn se pune in tava prevazuta cu hartie de copt, la distanta de 2 cm unul de altul.
Se lasa acoperite cu un prosop curat de bucatarie inca 20 minute, timp in care se preincalzeste cuptorul, la 190 grade C, coacere cu ventilatie, sus-jos.
Inainte de a le baga la cuptor, se ung cu galbenus de ou amestecat cu lapte.
Se coc aproximativ 12 minute, in functie si de cuptor, pana devin rumene.
Dupa coacere, se scot si se acopera cu un prosop curat de bucatarie.
Dupa ce s-au racit de tot, se pudreaza cu zahar.
Sunt extraordinar de bune si de pufoase si va recomand sa le incercati si voi.
Daca aveti pofiticiosi in familie, va recomand si reteta de Mini franzelute cu lapte, Batoane cu magiun sau Soft french bread rolls.
1
untul, ouale si laptele trebuie sa fie la temperatura camerei. Dospirea aluatului depinde de acest lucru. Spre exemplu, laptele sau ouale rece inhiba actiunea drojdiei.
2
Le puteti umple cu ce doriti, ai mei sunt fani nutella