Reteta de budinca de cartofi cu branza si smantana, gratinata si delicioasa

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 30 Iun 2013 | 84751 vizualizari

 

Reteta de budinca de cartofi cu branza si smantana, gratinata si delicioasa este foarte buna servita si simpla, alaturi de rosii proaspete si ca garnitura la friptura.

 

INGREDIENTE

Ingrediente Reteta de budinca de cartofi cu branza si smantana, gratinata si delicioasa

  • 1 kg cartofi
  • 2 oua
  • 200 gr branza telemea mixta(vaca + oaie)
  • 4 linguri smantana
  • 1 legatura marar
  • rozmarin
  • sare
  • apa
  • 50 gr unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de budinca de cartofi cu branza si smantana, gratinata si delicioasa:

Preparare Reteta de budinca de cartofi cu branza si smantana, gratinata si delicioasa

Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in patru.

Ii punem la fiert in apa cat sa fie acoperiti, cu sare, pentru 20 minute.

Mararul il tocam marunt.

Branza o sfaramam cu furculita si o amestecam cu o parte din mararul tocat.

Batem ouale si le amestecam cu smantana si restul de marar tocat. 

Cand se fierb cartofii, ii scurgem si ii punem intr-o forma termorezistenta unsa cu unt.

Punem branza peste cartofi si amestecam usor, apoi punem deasupra ouale batute cu smantana si marar si dam la cuptor pentru 20 minute la 180 grade, pana se formeaza o crusta frumoasa.

Pot fi serviti atat calzi cat si reci. 

Poti incerca si reteta de Cartofi gratinati, o reteta gustoasa si spornica Noua ne plac la fel de mult  si acesti Cartofi frantuzesti

Recomandam si Cartofi la Cuptor cu Sos de Smantana

TIPS-URI

1

Daca branza este prea tare se poate pune si cubulete de unt printre cartofi, sau mai multa smantana pentru a nu iesi prea uscata budinca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de budinca de cartofi cu branza si smantana, gratinata si delicioasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (55)

Retete cu Margareta Cismasiu 1

22.01.2015, 15:41

MINUNATA

VictorAvram 1

24.10.2017, 19:53

Unde plm fierbi tu cartofii doar 20 de min ratatule ca ies cruzi?.

Merisor 1

24.10.2017, 21:29

VictorAvram, ai citit rețeta? Cartofii mai stau și la cuptor 20 de minute. Nu trebuie să îi fierbi până se zobesc. Mulțumesc pentru compliment!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu maioneza la cuptor