In aceasta perioada, legumele sunt numai bune de conservat. Raman fidela retelor rapide si sanatoase, iar aceasta combinatie de vinete si ardei este potrivita atat pentru sezonul cald, cat si cel rece. Se poate servi atat ca garnitura cat si in varianta simpla.
Pentru Reteta de ardei cu vinete la borcan sunt necesare urmatoarele ingrediente: vinete, ardei capia, otet, ulei, sare, piper si zahar.
Iata cum se prepara Reteta de ardei cu vinete la borcan
Vinetele le taiem rondele, usor mai groase, dupa care se prajesc in ulei (se rumenesc putin).
Amestecam intr-o oala 3 cani de otet, 2 cani de ulei, 1 jumatate kg zahar, 1-2 linguri de sare (dupa gust) si piper boabe. Cantitatea aceasta se pune pe foc la fiert.
Cand da in clocot, se adauga ardeiul taiat pe lung si se baga in compozitie pana se inmoaie. Se lasa la scurs.
Intr-un borcan punem un catel de usturoi, apoi un strat de ardei, unul de vinete si tot asa, pana se umple borcanul. Peste aceasta compozitie punem zeama din oala in care a fost ardeiul.