Renumita si delicioasa prajitura Creme a la Creme este o delicatesa,cu textura fina si gust rafinat. Aceasta prajitura eleganta este compusa dintr-o baza de blat pufos, acoperita cu un strat generos de crema aromata de vanilie. Multumesc, Vio_Dreams pentru reteta. Am gasit-o in mai multe variante, dar am facut reteta ta, bineinteles cu mici modificari din partea mea. A fost delicioasa!
Ingrediente Renumita si delicioasa prajitura Creme a la Creme
Pentru blat:
Pentru crema:
Pentru glazura:
Preparare Renumita si delicioasa prajitura Creme a la Creme
Blat: separam galbenusurile de albusuri. Batem albusurile pana devin spuma tare si adaugam zaharul. Batem in continuare pana obtinem o bezea lucioasa. Adaugam pe rand galbenusurile, apoi plicurile de crema si incorporam.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt (dimensiuni tava 30x33 cm). Introducem in cuptorul preincalzit pentru circa 15-20 minute, apoi lasam sa se raceasca.
Crema: punem frisca lichida, laptele si plicurile de crema intr-un vas si mixam pana obtinem o crema tare. Intindem crema peste blatul rece si nivelam cu o spatula, apoi introducem prajitura la frigider.
Glazura: punem pe foc apa si zaharul. Cand s-a topit zaharul, adaugam untul si ciocolata. Amestecam pana la omogenizare. Lasam glazura sa se racoreasca si o intindem in strat uniform peste crema. Dam la rece, de preferat peste noapte.
Cu un cutit bine ascutit, taiem prajitura in cubulete. De fiecare data, inainte sa taiem, trecem cutitul prin jet de apa fierbinte.
Este o prajitura senzationala!
Pofta buna!
Noi o punem pe platourile de sarbatori alaturi de Furnicuta si Tosca
Recomandam si Prajitura Budapesta - un desert sofisticat