Ratatouille

de Patricia Iordache in Mancaruri de post, 15 Mar 2013 | 6651 vizualizari

 

Am vrut de multe ori sa prepar aceasta reteta si iata ca a sosit momentul. Ma bucur ca am incercat. Usor de preparat, colorata, delicioasa ;)

 

INGREDIENTE

  • - 500 gr vinete
  • - 500 gr dovlecei
  • - 500 gr ardei gras (rosu, galben si verde)
  • - 3 linguri ulei
  • - patrunjel tocat (pentru decor)
  • pentru sos:
  • - 3 linguri ulei
  • - 4 cepe potrivite tocate marunt
  • - 1 kg rosii oparite, curatate de coaja (daca nu aveti, se pot pune rosii intregi din conserva, insa nu vor avea aceeasi savoare)
  • - 4 catei de usturoi zdobiti
  • - sare si piper dupa gust
  • - 1 foaie de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ratatouille:

Taiem vinetele, dovleceii (cu tot cu coaja) cubulete, ardeii ii taiem fasii. Punem legumele la calit, pe rand in ulei.

Cand le-am calit pe toate, le punem intr-un bol si ne apucam de preparat sosul.

Punem uleiul la incins, calim ceapa, adaugam rosiile taiate cubulete, usturoiul, foaia de dafin, sarea si piperul.

Dam totul intr-un clocot.

Adaugam legumele preparate anterior, amestecam totul.

Decoram cu patrunjel tocat si servim imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ratatouille