Astazi vin cu o reteta mai rafinata, mai de restaurant cum spun ai mei, dar care se poate face acasa fara nici o problema. Nu ma lungesc prea mult cu vorba, sper doar sa va placa si de ce nu, sa o si incercati.
Pentru sosul de afine:
Pulpele le parliti pe flacara aragazului de puf, apoi le spalati bine.
Le asezati intr-o tava tapetata cu hartie de copt, presarati sare, piper, boia dulce si ierburile de gradina.
Curatati cartofii si ii taiati pe jumatate. Ceapa curata o taiati bucati mai mari. Usturoiul il curatati si il taiati pe jumatate.
Printre pulpe asezati cartofii, hribii, ceapa si usturoiul. Deasupra presarati boabe de piper. Turnati cam 50 ml de apa, acoperiti tava si o introduceti in cuptorul incins. Lasati pulpele la cuptor o ora si 10 minute la 190 de grade C, apoi le descoperiti si le lasati 10-15 minute, la o temperatura mai mare.
Sosul de afine:
Intr-o tigaie puneti untul cu afinele. Le transferati pe foc, le lasati 4-5 minute la foc potrivit. Adaugati putin din zeama lasata de la rata, presarati sare, piper si foaia de dafin. Fierbeti sosul pana capata consistena, apoi turnati vinul. Mai lasati sosul pe foc 1-2 minute, cat sa se evapore vaporii de alcool. Puneti sos pe o farfurie, rata, cartofi, hribi si inca putin sos peste rata, apoi seriviti.
Sa aveti pofta!