Rata pe varza

de Julie in Rata, 18 Mai 2010 | 26838 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o varza potrivita
  • o ceapa
  • 2 buc. morcovi
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 3 rosii sau 3-4 linguri bulion
  • marar, patrunjel, condimente
  • carne de ratza                                    
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata pe varza:

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare, sa se inmoaie putin si sa ne incapa in oala. Ceapa se toaca  si se inabusa in putin ulei si 2 linguri cu apa. Se adauga un morcov ras si se continua inabusirea. Morcovul astfel gatit va da o culoare frumoasa mancarii noastre. 
Se adauga apoi varza si se amesteca bine. Se toarna apa fierbinte atat cat sa se acopere varza.  Se lasa sa fiarba la foc mic. Intre timp taiem si ardeii grasi , morcovul, patrunjelul, mararul si le "aruncam" si pe ele in oala.

Carnea de ratza se portioneaza si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce se fierbe pe jumatate se prajeste in putin ulei pana se rumeneste pe toate partile.

Ne intoarcem la oala noastra cu varza.... unde apa a scazut si varza e aproape fiarta. Oprim focul si adaugam rosiile tocate sau bulionul ,vegeta, sare, piper macinat,cateva boabe de piper, boia dulce, boia iute, cimbru, o foaie de dafin. Toate astea in functie de gustul fiecaruia!

In continuare eu fac asa:  rastorn varza din oala intr-un vas de yena, asez deasupra carnea si pun capacul.

Bunatatea de mancare merge apoi la cuptor, 30 min. cu capac si inca putin fara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata pe varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (9)

Rocsi 1

18.05.2010, 10:49

in ce hal de bine arata

Bucataras Medi 1

18.05.2010, 10:52

ha,ha,ha ..........si chiar rad...............parca stam la panda, ne tinem una dupa alta

Julie 1

18.05.2010, 10:55

Stati la rand...stati la rand....
e destul pentru toata lumea!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rata cu ananas