Rata la cuptor

de Moni_alex in Rata, 14 Apr 2016 | 14618 vizualizari

 

O friptura de rata frageda si foarte aromata

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe si un piept de rata
  • 10 catei de usturoi intregi
  • o lamaie
  • sare
  • piper negru macinat
  • rozmarin
  • crengute de cimbru
  • ceapa verde
  • o legatura de patrunjel
  • 10 cartofi potriviti
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata la cuptor:

Am spalat bine carnea de rata si am sters-o cu hartie absorbanta.

Am crestat usor pielea de pe carne, am asezat carnea intr-o farfurie si am stropit-o cu zeama stoarsa de la lamaia taiata in patru. Zeama de lamaie are rolul de la fragezi carnea si de a echilibra grasimea.

Intr-o tava cu putin ulei am asezat cartofii curatati, spalati si taiati pe jumatate.

Am presarat putina sare, rozmarin si 2-3 crengute de cimbru.

Peste cartofi asezam carnea, o condimentam cu sare si piper.

Cateii de usturoi ii taiem pe jumatate si ii introducem in crestaturile din pielea de pe pulpe si piept..

Presaram deaspura rozmarin si crengute de cimbru.Am pus in tava si cojile de lamaie ramase.

Am turnat 2 cani de apa calda in tava (fara sa ajunga la carnea de rata) si am acoperit-o cu folie de aluminiu.

Am bagat tava la cuptor si am lasat-o aproximativ o ora si jumatate la foc potrivit.

Din cand in cand am stropit carnea si cartofii cu sosul din tava.

Dupa o ora am indepartat folia de aluminiu, am taiat ceapa verde si am presarat deasupra si am mai lasat la cuptor aproximativ 30 de minute pana s-a rumenit frumos carnea. Cartofii s-au copt in grasimea de la rata iar carnea s-a patruns bine si crocanta deasupra.

Dupa ce am oprit cuptorul, am presarat patrunjel taiat marunt deasupra.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Piept de rata caramelizat la cuptor