Rata cu varza in vas roman

de adnia in Rata, 14 Ian 2013 | 8836 vizualizari

 

In ceea ce priveste vasele de gatit, cred ca cele romane (sau de lut) sunt foarte utile, usor de folosit si de intretinut, iar mancarea gatita in ele este parca mai gustoasa. Mare fan vas de lut, mi-am achizitionat o intreaga colectie.Si pt. ca le folosesc destul de des, m-am gandit sa va arat si voua cam ce-mi iese.

 

INGREDIENTE

  • - 1 rata
  • - 1 varza proaspata (a mea a fost de marime medie)
  • - 2 mere, taiate in sferturi
  • -sare, piper, dupa gust
  • - 2 rosii pt decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata cu varza in vas roman:

Am tocat varza si am asezat-o in vasul pregatit dinainte (l-am tinut plin cu apa aprox. o jumatate de ora, apoi am scurs apa)

Dupa aceea, am condimentat bine rata si am umplut-o cu merele taiate sferturi (acestea au rolul de a aroma si pastra interiorul pasarii suculent), si am asezat-o pe patul de varza, adaugandu-i felioare de rosie pt. decor   Si am pus totul in cuptorul rece (vasul roman se incalzeste treptat, nu trebuie introdus in cuptorul fierbinte, altfel se poate sparge) si am lasat aprox. 1 ora la foc mic.

Se serveste cald.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata cu varza in vas roman" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rata cu castane