Rata cu castane

de cristeena20 in Rata, 25 Sep 2012 | 6969 vizualizari

 

Aceasta reteta am invatat-o de la sotul meu. Carnea e foarte frageda si tocanita formata e foarte buna. Eu am folosit rata de casa.

 

INGREDIENTE

  • 1 rata de marime medie
  • 1 ceapa
  • ardei gras rosu sau verde
  • pasta de rosii
  • 1 rosie
  • pasta de paprika si pasta de rosii (2 linguri)
  • 1 pahar mare de vin alb
  • 200 gr de castane congelate (fara coaja)
  • ciuperci champignon (200 gr) mai mici
  • ulei de masline
  • sare, piper, piripiri
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata cu castane:

- Portionam rata in bucati potrivite

- Tocam ceapa marunt si o punem in cratita la calit cu ulei de masline. Cand devine aurie adaugam ardeiul taiat cubulete mici, rosia rocata marunt si dupa 2 minute adaugam pasta de rosii si pasta de paprika. 

- Adaugam carnea sa se patrunda putin, adaugam sare, piper, piri-piri, si apoi turnam vinul alb (si eventual putina apa).

-Eu am folosit oala cu presiune. Am dat sa se gateasca cca 30 minute la presiune (daca e in cratita normala cred ca ii trebuie cam 45-50 minute, pana rata devine frageda. 

- Cand rata e gata adaugam ciupercile si apoi castanele. Lasam sa se inmoaie castanele si stingem aragazul.

- Se serveste cu orez alb, simplu.

 

 

TIPS-URI

1

sa aveti grija sa nu fierbeti prea tare carnea, sa nu se desfaca de pe os.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata cu castane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de ratoi cu legume haiducesti