Rasol de vitel si purcel cu hrean

de MVMih in Vita, 11 Apr 2011 | 11315 vizualizari

 

O mancarica bunuta, mai ales ca se prepara cu doua tipuri de carnita si ceva legume proaspete care in hora bucuriei din oala rezulta ceva cu un gust bun.

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati rasol vitel
  • 2 bucati rasol purcel
  • 5 cartofi
  • 2-3 morcovi
  • jumatate de radacina patrunjel
  • jumatete radacina pastarnac
  • 2 cepe albe
  • 1 ceapa rosie
  • 1 radacina hrean
  • 1 telina potrivita
  • 1 capatana de usturoi
  • patrunjel verde
  • piper boabe
  • putin busuioc
  • putin cimbru
  • putin rozmarin
  • 1 frunza dafin
  • o lingurita boabe mustar
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasol de vitel si purcel cu hrean:

Se spala bine cele 4 bucati de rasol, se pun la fiert, se curata de spuma de cate ori este cazul (eu am tot faza cu dupa ce a incetat spuma, scot bucatile, scurg zeama si o strecor si curat oala de depunerile de pe fund).

Dupa ce am pus din nou in oala curata bucatile de rasol, adaug zeama strecurata, toc doar 2 dintre morcovi rondele, restul legumelor le pun aproape intregi, apoi hreanul dat prin razatoare si cateii de usturoi taiati in 2.

Pun condimentele si las sa fiarba nenicaaa la foc mic vreo 2 ore si ceva spre 3, apoi scot legumele pe care le-am pus intregi si adaug cartofii taiati in 4.

Mai las pana se fierb cartofii si adaug patrunjel (patrunjelu netocat, am luat patrunjel care are un pic de radacina, l-am spalat bine bine si l-am trantit snop in oala).Sting focul, pun capacul si las vreo juma de ora cel putin sa se rasufle dupa care scot si snopul de patrunjel care si-a lasat acolo aroma.

Apoi pe farfurie cu sos de hrean si patrunjel verde proaspat tocat.... eu zic ca da bine pe la papile.

La masaaa cui ii place !!!

O zi buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol de vitel si purcel cu hrean" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Bucataras Medi 1

17.04.2011, 19:39

ce pofta mi-ai facut................imi place tare mult.............

MVMih 1

29.04.2011, 21:34

medioto59....desi cu mare intarziere ...multumesc si ma bucur ca iti place. Gata de acum tre sa o dau pe salate sau sa scotocesc pe la voi ceva usor de facut mancare....ca a fost destul de grea lupta cu pulpa de miel si alte carnuri sfaraind. Seara buna.

babi5 1

08.10.2014, 09:15

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Muschi de vita cu legume si sos cu hrean