Pentru Reteta de prune murate in otet sunt necesare urmatoarele ingrediente: prune, hrean, mustar boabe, otet, zahar.
Iata cum se prepara Reteta de prune murate in otet
Borcanele se spala si se sterilizeaza.
Prunele se spala si se sterg de apa.
Prunele se lasa intregi, se aleg cele mai mici si mai tari.
Hreanul se curata si se taie bucati de 3-4 centimetri.
In borcane se pune la fund un varf de lingurita de boabe de mustar, 2-3 bucati de hrean si 1/2 baton de scortisoara.
Se pun prunele in borcane.
Se bat si se scutura borcanele sa se aranjeze cat mai bine.
Deasupra in fiecare borcan se pun 2-3 fasii de hrean si 1/2 baton de scortisoare.
Intr-o oala se pune otetul, apa, sarea, zaharul, boabele de mustar, batonul de scortisoara si se pune la fiert cu capac.
Borcanele se pun pe cutite si se infasoara in prosop ud.
Cand compozitia a dat in clocot 2-3 minute se ia de pe foc si se lasa 3-4 minute.
Cu un polonic se ia din compozitia fierbinte si se toarna in borcane pe rand pana se umplu.
Cand sunt toate umplute se rotesc sa iasa aerul, se completeaza cu compozitie, se pun capacele si se lasa sa se raceasca sub o patura.
Cand se racesc se duc in camara sau in dulapul din balcon.
Sunt bune si dupa 2 ani!
Vezi si reteta de Ketchup de casa.