Rasol de pui cu galuste imperiale

de Panacris in Supe/Ciorbe, 17 Iul 2018 | 3586 vizualizari

 

 ''Provocarea GastroArt'' chiar m-a provocat. Această supă din 1913, văd că dăinuie și e foarte îndrăgită de toată bucătărimea ;) Aveam de mult timp în planul de probat și preparat găluștele imperiale al Sidy ;) și acum chiar s-au dovedit a fi foarte la înălțime ;) Rasol/supă clară de pui/găină/vițel fac mai mereu, că așa am crescut, nu cu borșuri sau ciorbe acre. P.S. Așa de ultima sută de metri, a ieșit o supă demențială, chiar și Zmeișorii au savurat-o în seara asta și m-au notat între 9 și 10 :D :)) Spor și poftă bună!  

 

INGREDIENTE

  • Pentru supă:
  • Pui pentru gătit fără piept 1 bucată cca. 500 g,
  • Păstârnac 1 bucată mica,
  • Țelină ½ bucată,
  • Ardei verde 1 bucată,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Sare de mare 1 lingură
  • Piper boabe ½ lingură.
  • Pentru găluște:
  • Ouă de găină 3 bucăți,
  • Cașcaval ras cca. 50 g,
  • Făină alba de grâu cca. 50 g
  • Griș din grâu cca. 50 g
  • Sare de mare cca. 2 g,
  • Piper boabe proaspăt măcinat cca. 2 g.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasol de pui cu galuste imperiale:

Puiul curățat, spălat se pune la fiert în vasul minunat de la Zepter (sunt în criză de timp!)  pentru cca. 15 minute, până ce se ajunge la punctul de fierbere. Apoi se oprește focul și se lasă la gătit, iar în acest timp, mă ocup de zarzavaturi. Puiul gătit, de fapt rasolul, se scoate din supă și se pune deoparte pentru alte preparate savuroase. Zarzavaturile curățate, spălate se lasă întregi, apoi se adaugă în zama de pui, și se lasă la fiert pentru încă minim 20 minute la foc mic, se asezonâdu-se de sare și câteva boabe de piper.

Între timp se preapară găluștele imperiale ;) !

  Ouăle se bat bine împreună cu cașcavalul, sarea și piperul. Se amestecă făină cu grisul și se toarnă peste ouă. Compoziția rezultată se pune într-o tavă, cam micuță pentru familia Zmeilor :D J), tapetata cu hârtie de copt și se da la cuptor la 200 grade C, pentru cca. un sfert de oră. Se lasă să se răcească, apoi se porționează după gustul și răbdarea fiecăruia;)  

 După ce s-a gătit supa, se strecoară și se pune din nou la fiert împreună cu găluștele, se fierbe cca 5 minute, dacă este cazul se mai condimentează.

Spor și poftă bună! ;)  

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol de pui cu galuste imperiale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi acrita cu bulion de corcoduse