In bucataria moderna, vanatul tine un loc de frunte;se spune ca vanatul innobileaza orice masa.Asa este ,iar daca alegem si vinul potrivit, mancarea devine si mai savuroasa.
1.Se curata zarzavatul de supa,se spala si se taie cubulete.Se curata usturoiul si se taie in patru.Se piseaza cuisoarele si piperul.Se amesteca toate cu rozmarin, oregano ,cimbru,100ml. vin rosu si ulei.Carnea de cerb se pune in aceasta marinata si si se lasa cca. 6 ore.
2.Se taie slanina cuburi si se topeste intr-o tigaie cu peretii inalti.Se adauga ceapa taiata in sferturi.Carnea se scoate din marinata ,se lasa sa se scurga, se taie cubulete si se prajeste in tigaie cca. 10 minute.Se ia de pe foc, se sareaza si pipereaza si se lasa sa se racoreasca.
3.Se da in fiert marinata si se toarna restul de vin.Se fierbe 10 minute.Se paseaza, se adauga la carne si se lasa sa se inabuse 30 de minute.
4.Se taie smochinele in patru si se inabusa si ele 5 minute cu carnea , dupa care se adauga smantana.
5.Preparatul se pune pe un platou oval, se garniseste cu frunze de cimbru , se serveste cu paste late si un vin rosu ,Pinot noir de Minis-Arad, de exemplu (Puterea ursului).
Sursa foto: http://veronica.forumhit.ro