Ardei umplut

de Anamaria7 in Mancaruri cu carne, 21 Iul 2011 | 5710 vizualizari

 

Cea mai buna reteta, de la buni. Nicaieri nu am mancat un ardei umplut mai bun decat al ei. Secretul? Ardeiul fierbe in sos, nu se face sosul la sfarsit ;)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata
  • 6-8 ardei grasi (depinde de marime)
  • 2 cepe
  • frunze de patrunjel
  • 1/2 ceasca orez
  • bulion
  • sare, piper macinat, zahar
  • ulei pentru sos
  • 2 lg faina
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umplut:

Carnea tocata se amesteca impreuna cu patrunjelul si ceapa tocate si cu orezul. Se condimenteaza cu sare si piper. Fiecare ardei, curatat de cotor si seminte, se umple cu aceasta tocatura fara a-i rupe.

Pe foc mic, intr-o oala cu fund gros, in cateva linguri de ulei, se pune faina, iar cand s-a ingalbenit putin se adauga bulionul/pasta de tomate si se lasa putin la ingrosat. Se condimenteaza cu sare si zahar, dupa gust.

Dupa aceea se aseaza ardeii, se pune sub vas tigla (altfel se va prinde sosul) si se acopera cu un capac. Se lasa la foc mic pana ce ardeii se moaie si umplutura e fiarta.

TIPS-URI

1

Am folosit reteta aceasta si in post, inlocuind carnea cu un amestec de soia granuele (fiarta) si ciuperci; rezultatul a fost atat de bine primit ca lumea nu si-a dat seama ca nu e carne :)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umplut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară - Reteta gustoasa si aromata

de RODIMUR 8

pe 05.09 la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

pe 05.09 la 15:43

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu carne, ciuperci si dovlecel