Dovlecel umplut cu carne tocata

de Silvioara in Mancaruri cu carne, 11 Sep 2011 | 5624 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei mai lungi
  • 3-4 ardei gras
  • 4-5 rosii mari
  • o jumatate kg. carne tocata (porc, pui, amestec)
  • 2 cepe
  • 1 morcov dat pe razatoare
  • 3 linguri orez
  • 1 ou
  • sare, piper
  • 2-3 catei de usturoi taiati felii
  • patrunjel verde tocat.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecel umplut cu carne tocata:

Reteta se prepara astfel:

Se curata dovlecelul de coaja, se taie in bucati mai mari (cam. de 10 cm.) si se scobesc in interior usor cu o lingurita, avand grija sa nu strapungeti si capatul celalat.

 Rosiile se spala, se scoate usor cu varful unui cutit partea verde de la codita, apoi tot cu o lingurita se scobesc putin in interior, car sa incapa 2 lingurite ce carne. Pulpa de rosii scoasa se pastreaza pe o farfurioara.

Ardeii se spala, se scoate miezul si semintele.

Ceapa taiata marunt impreuna cu morcovul dat pe razatoare se calesc in cateva linguri de ulei, se adauga orezul spalat si o jumatate de cescuta de apa. Se lasa putin pana scade toata apa, amestecand mereu cu lingura sa nu se prinda orezul de tigaie. Amestecul se lasa la racit, apoi se adauga carnea tocata, oul, sare, piper si se umplu legumele.

Se unge o cratita cu putin ulei, se aseaza legumele umplute, peste ele se presara pulpa de rosii tocata marunt si apa cat sa le acopere. Se da cratita la cuptor, la foc potrivit. Cand legumele sunt aproape fierte se pune usturoiul, se mai lasa 10 minute si se opreste focul. Se servesc cu smantana sau iaurt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecel umplut cu carne tocata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in vas roman