Quiche Lorraine pufoasa

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 8 Mai 2011 | 11473 vizualizari

 

Ceea ce se vedea pe platoul cu rulada de spanac cu oua era aceasta Quiche Lorraine pufoasa si delicioasa....

 

INGREDIENTE

    • 250 g faina
    • 125 g unt de la frigider
    • 5 oua
    • 250 g kaiser
    • 100 g cascaval de buna calitate
    • 250 g smantana grasa
    • 2 linguri apa rece
    • sare
    • piper
    • nucsoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche Lorraine pufoasa:

Cernem faina apoi adaugam 1 ou , sare si untul taiat bucatele.Framantam cat de repede putem ca sa nu se topeasca untul.Adaugam apa putin cate putin pina obtinem un aluat sfaramicios.
Invelim aluatul obtinut in folie si il dam la rece pentru cel putin 30 minute.
Cascavalul si kaizerul( bacon) le taiem in cubulete mici.
Cele 4 oua ramase se bat bine de tot apoi adaugam smantana si condimentele.
Dupa ce aluatul a stat la rece il scoatem si il intindem pe o suprafata presarata cu faina, cu ajutorul sucitorului. Imbracam cu el o forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina, avand grija sa ridicam marginile aluatului cu 2-3 cm.
Intepam aluatul cu furculita din loc in loc apoi presaram cascavalul si kaizerul.
Turnam ouale batute peste cascaval si dam tava la cuptorul incins la 180 de grade C pentru aproximativ 30 minute pina cand se coace si prinde o crusta aramie deasupra.
Se serveste de preferinta calda.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Daca mai ramane se poate servi rece alaturi de un sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche Lorraine pufoasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv briose sarate cu telemea si ciuperci