Deşi nu am abuzat de multe preparate cu carne zilele acestea, mi-am spus că ceva verdeţuri ar fi binevenite. Aşa că, trecând prin în piaţă am cumpărat două legături de leurdă, ceapă verde şi 1/2 kilogram de spanac proaspăt.
Am preparat un delicios quiche cu verdeţuri.
Deşi quiche-ul se prepară dintr-un aluat pentru tarte, eu l-am preparat cu foietaj.
Mai întâi se fierbe spanacul iar după răcire se toacă. Ceapa verde și usturoiul se curăță și se taie mărunt.
Se pun la călit într-o tigaie cu ulei. Se adaugă spanacul tocat și se mai călesc 5 minute. Se pune laptele, brânza, cașcavalul ras, leurda tăiată și la sfârșit ouăle bătute spumă. Se potrivește cu sare și piper.
Aluatul se întinde în tava specială pentru tarte, unsă cu puțin unt și peste el se pune amestecul cu spanac.
Din loc în loc se pun roșii cherry și câteva fâșii de aluat. Se ung fâșiile de aluat cu puțin ou și se presară parmezan. Tava se dă la cuptor unde se lasă la foc potrivit 40-45 minute.