Cartof dulce la cuptor cu branza sarata

de Catalina L in Mancaruri de legume, 14 Dec 2019 | 4567 vizualizari

 

O reteta de cartof dulce astazi , facut la cuptor si servit cu branza si smantana acra.
Cartoful dulce este o sursă importantă de betacaroten, cunoscut ca precursor al vitaminei A, un puternic antioxidant care dă culoare acestei legume atât de versatile.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/12/cartof-dulce-la-cuptor-cu-branza-sarata.html

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi dulci
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare, cimbru uscat
  • boia de ardei
  • 4 linguri bune de telemea sarata
  • paprika
  • 3 linguri de smantana acra
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartof dulce la cuptor cu branza sarata:

Pregatiti smantana acra daca nu aveti. Este suficient sa amestecati smantana proaspata cu 2 linguri de zeama de lamaie.

Amestecati, puneti sare si piper si dati la rece.

Incalziti cuptorul la 200°C .

Curatati si spalati cartofii. Uscati-i cu un prosop din hartie.

Taiati-i in bucati.

Varsati deasupra uleiul, puneti sare, piper, boia de ardei , cimbru uscat si  amestecati.

Puneti-i pe o placa de cuptor (in teflon).

Dati la cuptorul incalzit  timp de 30-40 de minute. Rasturnati-i si amestecati dupa 20 de minute.

Scoateti si puneti deasupra telemea sarata rasa si paprika.

Serviti-i simpli cu smantana acra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartof dulce la cuptor cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

ieri la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti