Quiche cu leurda si branza de burduf

de Brindusa in Aperitive / Garnituri, 12 Apr 2011 | 5474 vizualizari

 

Prima reteta realizata in colaborare cu ajutorul de bucatar :))

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 150 g faina
  • 60 g unt
  • 1 lingurita sare
  • 3-4 linguri de apa rece
  • Pentru umplutura
  • 2 oua
  • 200 g branza de burduf
  • 200 ml smantana
  • 4 legaturi de leurda
  • 50 g unt
  • piper, dupa gust
  • 1 lingurita maghiran
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche cu leurda si branza de burduf:

Eu am folosit robotul de bucatarie, dar se poate face totul cu mana la fel de bine

In cuva robotului pune faina, untul, sarea si 3 linguri de apa rece.

Amesteca putin. Daca nu se formeaza o bila de coca mai adauga cate o lingura de apa. Nu amesteca mult, ci numai pana ce coca s-a format.

Scoate coca din cuva.Inveleste-o in folie de plastic si pune-o in frigider minim 30 minute

Cand ai scos coca din frigider, incalzeste cuptorul la 190 C

Pe masa data putin cu faina intinde coca cu sucitorul, pana cand e destul de mare sa acopere tava de tarta

Pune coca in tava, apasand bine pe curbele de pe margine. Inteapa-i fundul din loc in loc cu o furculita. Pune hartie de copt pe  fundul tartei si umple-o cu boabe de fasole. Modul acesta de a coace tarta se numeste "in orb" si se face asa pentru ca fundul tartei sa nu se umfle si sa se deformeze.

Coace tarta 15 minute, nu total

In acest timp prepara umplutura: incalzeste untul intr-o tigaie si soteaza putin leurda taiata bucati, pana se inmoaie ( cam 3-4 minute)

Bate ouale, apoi amesteca smantana, branza, maghiranul si putin piper.

Scoate coaja de tarta din cuptor, si cu grija scoate boabele de fasole si foaia de copt. Pune in ea leurda

Toarna deasupra amestecul cu oua

Baga la cuptor pentru 15 minute, la 180 C, sau pana ce umplutura este facuta (nu mai e moale).

Cand o scoti din cuptor mai presara putin piper

Tarta se poate manca rece sau calda

Pofta buna din partea mea si a  ajutorului de bucatar

Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche cu leurda si branza de burduf" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Brindusa 1

13.04.2011, 17:49

Anamaria, in prima poza? Nu e bosumflat, ci concentrat sa cantareasca faina

horia 1

13.04.2011, 18:30

iti multumesc ptr. postare,dar nu cred ca am vazut asa ceva!!!

Brindusa 1

13.04.2011, 20:36

de leurda zici Horia? Daca esti din Ardeal sau Maramures sigur n-ai vazut asa ceva. Eu am o colega din Arad care mi-a zis ca de loboda, stevie si leurda a auzit prima oara cand a venit in Bucuresti In Muntenia (cat si in multe alte tari ale lumii) se mananca des leurda.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv briose cu ciuperci