Quiche cu dovlecei

de Oana in Aperitive / Garnituri, 30 Iun 2015 | 11420 vizualizari

 

O nebunie tarta asta! E delicioasa calda, dar mai ales rece, din frigider! Si are si putine calorii :) 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
    • oua- 1 buc
    • lapte- 3 linguri
    • unt moale- 100 gr
    • sare- ½ lingurita
    • faina- 200 gr
    Umplutura:
    • dovlecei- 2 buc
    • ceapa rosie- o buc
    • branza telemea- 200 gr
    • smantana de gatit- 200 ml
    • oua- 4 buc
    • piper- ¼ lingurita
    • nucsoara rasa- ½ lingurita
    • marar tocat- 2 linguri
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche cu dovlecei:

  • Amestecati ingredientele pentru blat cu ajutorul robotului sau cu mana pana obtineti un aluat ferm si nelipicios

  • Inveliti aluatul in folie de plastic si lasati-l la frigider 15 min

  • Intre timp taiati dovleceii rondele subtiri, cu tot cu coaja si presarati-i cu sare, apoi lasati-i sa se scurga

  • Taiati ceapa rondele subtiri

  • Amestecati intr-un bol branza sfaramata cu furculita cu ouale batute, adaugati smantana lichida, nucsoara, piperul si mararul tocat

  • Presarati faina pe blatul de lucru si intindeti aluatul, apoi transferati-l intr-o tava de tarta, cu pereti detasabili, unsa cu ulei si tapetata cu faina

  • Presati bine aluatul pe marginile tavii si taiati marginile

  • Puneti o hartie de copt peste aluatul din tava si umpleti tarta cu boabe de fasole sau linte si coaceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 10-15 minute, pana incepe sa se rumeneasca usor pe margini

  • Scoateti tarta din cuptor si indepartati hartia de copt cu boabele de fasole, apoi intapati blatul cu o furculita

  • Stergeti bine dovleceii cu prosoape de hartie si asezati un strat in tava, apoi rondele de ceapa si jumatate din compozitia de branza

  • Puneti un nou strat de dovlecei, ceapa si branza si coaceti tarta la 180 de grade pentru 30-40 de minute, pana se incheaga bine si se rumeneste usor deasupra

  • Scoateti apoi tarta si lasati-o la racit

Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv bulete de cartofi