Purcelusi

de oana_pisicutza16 in Aperitive / Garnituri, 21 Sep 2011 | 5388 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250g faina
  • 250 g unt
  • 250 g cartofi fierti si pasati
  • 250 g branza de vaci
  • 50 g seminte de floarea soarelui decojite
  • 2 lingurite de sare
  • 1 ou intreg batut cu un pic de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Purcelusi:

Se amesteca faina, untul, cartofii, branza si sarea. Framanti un aluat moale si se lasa la rece timp de o ora. Se scoate de la frigider si se intinde o foaie de 0.5 mm grosime. Decupezi cu ajutorul paharelor rondele de 3 dimensiuni diferite. Rondelele mari vor fi capul purcelusului, rondelele mijlocii(taiate in 4) vor fi urechiusele, iar rondelele mici vor reprezenta boticul.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se aseaza rondelele mari si se ung cu oul batut. Pentru urechi folosesti rondelele mijlocii (la fiecare set de rondele mari lipesti 2/4 din rondelele mijlocii). Cu ajutorul unui pai faci 2 gaurele pe rondelele mici si le lipesti pe rondelele mari, pt nas. Ochii purcelusului vor fi seminte de floarea soarelui. Se dau formele la copt timp de 15-20 de minute. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Purcelusi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

corina241 1

23.09.2011, 17:15

foarte draguti

nadina73 1

23.09.2011, 17:59

le-am facut si eu http://www.bucataras.ro/retete/chifle-porcusor-piggy-7198.html super haioase,iar pitici le-au savurattttttttttt cu placere

kamy 1

23.09.2011, 22:25

simpatici

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

ieri la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

ieri la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv cu dovlecel si cascaval