Varza rosie calita am mancat prima oara in Ungaria. Mi-a placut foarte mult! Era facut cu ciolan de porc. Eu am pregatit-o cu pulpe de rata cautand sa -mi amintesc gustul. Am reusiiiiit! O tin de ceva vreme in sertar si ...acum m-am invrednicit s-o postez:))))
Pentru inceput punem o lingura de ulei in tigaie.
Usturoiul curatat , spalat, sters si tocat marunt se pune la rumenit in ulei si in grasimea de rata.
Se scoate usturoiul si se pun pulpele de rata la prajit pane se rumenesc usor pe fiecare parte.
Ardeiul se spala, sterge cu hartie prosop sau cu un prosop curat si se scoate cotorul si se taie julien.
Scoate pulpele de rata si lasa-le deoparte.
Pune in tigaie ardeiul taiat.
Varza spalata, curatata se toaca in fasii foarte subtiri.
Adauga varza peste ardei si amesteca sa nu se lipeasca.
Toarna peste varza vinulsi caleste varza pana nu mai este crocanta.
Batonul de scortisoara se adauga in cratita cu varza.
Pune pulpele de rata in cratita invelindu-l cu varza pentru a nu se arde.
Da cratita la cuptorul incins la 150 grade C, pentru 50-60 de minute.
In ultimele 10 minute se scoate batonul de scortisoara si inlatura varza de pe pulpele de rata pentru ca acestea sa se rumeneasca frumos.
Se serveste cu paine calda.
Sa va fie de folos!